Μενού

Οι θρυλικοί σκίουροι «βρυκόλακες-δολοφόνοι» κατεγράφησαν για πρώτη φορά! [εικόνες-βίντεο]

Shares 38

Σκίουροι Οι ιστορίες για σκίουρους «βαμπίρ δολοφόνους» του Βόρνεο έχουν περάσει από γενιά σε γενιά εδώ και αιώνες τα οποία επιτίθενται σε ελάφια, βυθίζοντας τα δόντια τους στο λαιμό τους, πίνουν το αίμα τους και τρώνε τα εντόσθια τους νεκρού ζώου. Ωστόσο, το διψασμένο για αίμα τρωκτικό δεν είχε βρεθεί ποτέ … μέχρι τώρα.

Ερευνητική ομάδα που συστάθηκε για να λύσει το μυστήριο, εξοπλίστηκε με υπέρυθρες κάμερες και πήγε στο Gunung Palung το Εθνικό Πάρκο της Ινδονησίας και για πρώτη φορά, κατέγραψε σε βίντεο το …αιμοδιψή πλάσμα.

Σκίουροι

Τελικά όμως το βίντεο δείχνει ότι ο σκίουρος «βαμπίρ» είναι στην πραγματικότητα ένα σπάνιο είδος γνωστό ως macrotis Rheithrosciurus, ή με λιγότερη απειλητική ονομασία, ο σκίουρος εδάφους με την φουντωτή ουρά. Ο Επιστήμονας επικεφαλής της ομάδος Erik Meijaard αποκάλυψε την ταυτότητα του σκίουρου στο περιοδικό Taprobanica.

Αν και δεν πίνουν αίμα, οι κυνόδοντες τους στηρίζονται σε πολύ ισχυρά σαγόνια ικανά να σπάσουν και να ανοίξουν σκληρά κελύφη σπόρων και ξηρών καρπών, όπως γράφει το mysteriousuniverse.org.

Σκίουροι

Το άλλο χαρακτηριστικό που διαθέτει ο σκίουρος είναι η τεράστια ουρά του η οποία είναι το 130 τοις εκατό του σώματος του, δίνοντας του το παγκόσμιο ρεκόρ. Η ουρά του κάνει τον σκίουρο να φαίνεται μεγαλύτερος από ό, τι είναι στην πραγματικότητα και σκοπό έχει να τρομάξει τον φυσικό εχθρό του, το Sunda ένα είδος λεοπάρδαλης. Η ουρά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως δόλωμα – ξεγελώντας τη λεοπάρδαλη να επιτεθεί σε αυτή αντί στο σκίουρο.

defencenet.gr

Shares 38

Σχόλια


Read more:
Close