Μενού

Η τέχνη της επικοινωνίας με τα ζώα

Shares 94

επικοινωνία Αν θέλετε να έχετε ένα αληθινό δέσιμο με το ζώο σας θα πρέπει να μάθετε να επικοινωνείτε μαζί του και να μιλάτε τη γλώσσα του. Τι σημαίνει αυτό; Μηνύματα με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις χειρονομίες τόσο από εσάς όσο και από το ζώο.
Εσείς πρέπει να μεταφράζετε και να εμπιστεύεστε το ζώο σας. Αυτά είναι τα 2 πιο σημαντικά που έχετε να κάνετε για να κατανοήσετε τα ζωάκια σας. Η μετάφραση είναι δύσκολη γιατί δεν αφορά σε λέξεις αλλά σε σημάδια και στάσεις σώματος του ζώου ενώ τα συναιθήματα μεταφράζονται με πολλούς τρόπους. Ένα σκυλί που είναι ξαπλωμένο στο γρασίδι μπορεί να βαριέται, να απολαμβάνει τον ήλιο ή να είναι άρρωστο;

Η δε εμπιστοσύνη είναι πρόκληση, ειδικά αν είστε αρχάριος…γονέας ζώου. Θα πρέπει να προσπαθείτε συνεχώς να καταλάβετε το ζωάκι σας.

Το πιο σημαντικό είναι να έχετε υπομονή. Γιατί ουσιαστικά μαθαίνετε πώς να επικοινωνείτε με το ζώο σας.Θέλει χρόνο και εξάσκηση αλλά το ένστικτο θα λειτουργήσει σίγουρα. Όσο πιο πολύ εξασκείστε, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η σχέση σας με το ζώο σας.

Ακόμα, εμπιστευτείτε την καρδιά σας, χωρίς ντροπή. Αυτό είναι το μοναδικό που  μας προσφέρουν τα ζώα. Αφεθείτε, χαϊδέψτε, γελάστε και μην νοιάζεστε για το ποιός σας βλέπει…Το ζώο σας λατρεύει κάθε χάδι από εσάς και θα σας το ανταποδώσει με τα μάτια, το σώμα, τα παιχνίδια του…

Μάθετε το ζώο σας. Πώς φέρεται όταν έχει κέφια, όταν πονά, όταν βαριέται. Τι θέλει να σας πει με τα μάτια, αυτά τα μάτια που γυαλίζουν από χαρά ΄όταν σας βλέπουν; Γυρνάτε σπίτι…Αφιερώστε 1 ώρα στο παιχνίδι μαζί του, στα χάδια, στο να του μιλήσετε. Ας μην τελειώνει η σχέση σας μόνο στο »έλα να φας»….

Και θα δείτε πόσο όμορφα θα αισθάνεστε όταν θα καταλαβαίνετε τη μοναδική σχέση αυτή με το ζώο σας που δεν χρειάζεται να την συζητάτε με κανέναν, δεν χρειάζονται λόγια όμως θα νιώθετε γεμάτοι.Γιατί θα επικοινωνείτε με ένα πλάσμα που δεν έχει φωνή κι όμως λέει τόσα πολλά.

πηγή

Shares 94

Σχόλια


Read more:
Close