Μενού

Οι πιο συνηθισμένες ζημιές και πώς να τις καθαρίσετε

Shares 46
σπίτι καθαριότητα ζημιές Για μερικές από τις πιο συνηθισμένες ζημιούλες που μπορεί να κάνουν τα αγαπημένα μας τετράποδα υπάρχουν εύκολες και απλές λύσεις για να μην πανικοβαλλόμαστε!

Κάθε ιδιοκτήτης ζώου γίνεται…ειδικός στον καθαρισμό χαλιών και πολλών ακόμα. Τα λατρεύουμε ό,τι κι αν κάνουν και συγχωρούμε τα ατυχήματα.
Οι 5 πιο συνηθισμένες ζημιές ή λερώματα που κάνουν τα ζώα  και πώς να τις αντιμετωπίσετε ακολουθούν παρακάτω:
1) »ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΖΩΟ ΕΙΣΑΙ ΝΤΥΜΕΝΟΣ….ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ!»
Βουρτσίστε το ζώο σας τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα! Αυτό θα μειώσει τις νεκρές τρίχες που πέφτουν στο πάτωμά σας.
Αν οι τρίχες κολλάνε σε υφάσματα ή έπιπλα μπορείτε να τις σκουπίσετε με ένα βρεγμένο πανάκι. Από πίσω προς τα μπροστα και έτσι γίνονται ρολό οι τρίχες.
2) »ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ…»
 
Τα περισσότερα ζώα που ζουν μες στο σπίτι είναι καθαρά και δεν μυρίζουν. Ωστόσο κάποιες φυλές λόγω τριχώματος ή φύλου (κυρίως τα αρσενικά)
ή τα αστείρωτα ζώα μπορεί να έχουν μία συγκεκριμένη μυρωδιά που μας ενοχλεί.
Φροντίστε το ζώο να είναι καθαρό και να έχει δικό του κρεβατάκι ώστε να μην χρησιμοποιεί έπιπλα σας, που δεν θέλετε να μυρίσουν. Αλλάξτε συχνά τα ριχτάρια και πλύντε τα στο πλυντήριο.
3) »ΠΙΠΙ ΣΤΟ ΧΑΛΙ!»
Τα νεαρά ζώα αλλά και ενήλικα που δεν έχουν μάθει ακόμα πώς τα κάνουν στη βόλτα θα λερώσουν 99% μέσα στο σπίτι έστω μία φορά.
Αν το χαλί σας είναι το »τυχερό» μέρος που θα δεχθεί το λεκέ, απλώστε καταρχήν πάνω στο λεκέ μία μεγάλη πετσέτα για να απορροφήσει τα ούρα. Μετά
ρίξτε μαγειρική σόδα και αλάτι στο σημείο. Η σόδα θα βοηθήσει το χαλί να αποβάλλει τα ούρα και το αλάτι θα εμποδίσει τη δημιουργία μόνιμου λεκέ.
Στη συνέχεια στεγνώστε το σημείο με μία καθαρή πετσέτα.
Μία ακόμα λύση είναι ένα σπιτικό μείγμα από άσπρο ξύδι και 4 φλυτζάνια νερό. Ψεκάστε το λεκέ, αφήστε το για 5 λεπτά και μετά σκουπίστε με πετσέτα.
4) »ΔΩΡΟ Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΡΙΧΕΣ»
Όταν η γάτα σας βγάλει τριχόμπαλα (με εμετό) μην το μαζέψετε αμέσως! Ρίξτε μαγειρική σόδα στο σημείο για να φύγει η υγρασία και τα στομαχικά υγρά από το χαλί.
Μετά μαζέψτε τα μεγάλα κομμάτια του εμετού με χαρτί κουζίνας και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί.
5) »ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ… AMMOΣ»
Η άμμος της γάτας χρειάζεται αλλαγή τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα (και καθημερινή απομάκρυνση των ακαθαρσιών με φτυαράκι).
Οταν αδειάζετε την παλιά άμμο, φροντίστε να πλύνετε με ξύδι και νερό την αμμολεκάνη.Αφήστε στον ήλιο να στεγνώσει και μετά βάλτε την νέα άμμο.
Βάλτε ένα χαλάκι στην έξοδο της αμμολεκάνης για να μένουν εκεί λεκέδες και υπολείμματα άμμου απ τα πόδια της γατούλας σας.
Shares 46

Σχόλια


Read more:
Close