Μενού

Οι κτηνίατροι προειδοποιούν: Μην πετάτε ξυλάκια στο σκύλο σας! Κινδυνεύει!

Shares 187

Σκύλος κτηνίατροι Το απλό και φαινομενικά αθώο παιχνίδι του να πετάς ένα ξύλο στο σκύλο σου και να το φέρνει πίσω μπορεί να τον τραυματίσει σοβαρά και οι κτηνίατροι προειδοποιούν ότι κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του!

Χωρίς να το θέλουν, οι ιδιοκτήτες σκύλων που πετούν ένα ξυλάκι στα ζώα τους για να το κυνηγήσουν και να το φέρουν πίσω, τα βάζουν σε κίνδυνο, λένε κορυφαίοι κτηνίατροι. Ο σκύλος μπορεί να πνιγεί ή να κολλήσουν στο λαιμό του θραύσματα από το ξύλο. Η επέμβαση για να αφαιρεθούν τα θραύσματα από το λαιμό του σκύλου μπορεί να κοστίσει ως και 6.000 ευρώ (5.000 λίρες).

Οι κτηνίατροι έχουν αντιμετωπίσει περιστατικά σκύλων που είτε κόντεψαν να πνιγούν από κομμάτι ξύλου, είτε το ξύλο μάτωσε το στόμα τους και έχασαν τόσο πολύ αίμα που κινδύνευσαν πεθάνουν ή ακόμα χειρότερα, μολύνθηκαν από κάποιο θραύσμα ξύλου.

Μάλιστα προειδοποιούν ότι οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αντιληφθούν άμεσα το πρόβλημα, έτσι η μόλυνση παραμένει και όταν πια το ζώο πάει στο γιατρό μπορεί να είναι ήδη αργά και κάποιο όργανο να παρουσιάσει ανεπάρκεια!

Γι αυτό οι κτηνίατροι συμβουλεύουν να πετάμε στο σκύλο μας ψεύτικα κόκκαλα ή μπαλίτσες!

πηγή

loading...
Shares 187

Σχόλια


Read more:
Close