Μενού

Οι κυνηγοί της αρχαιότερης φυλής του κόσμου κυνηγούν παρέα με ένα άγριο τσιτάχ [εικόνες]

Shares 49

τσιτάχ Τους ατρόμητους κυνηγούς της φυλής San που κυνηγούν χρησιμοποιώντας τόξα και βέλη και που συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία με την άγρια φύση, απαθανάτισε ο φακός του Jack Somerville.

τσιτάχ

τσιτάχ

Ο 26χρονος φωτογράφος από το Λονδίνο, ταξίδεψε στην Ναμίμπια της Αφρικής και έζησε για μήνες κοντά στις φυλές San, που ζουν νομαδική ζωή ως κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες.

τσιτάχ

Οι ιθαγενείς που ονομάζονται επίσης «Βουσμάνοι» ή «Basarwa» ζουν στα εδάφη της Νοτιοανατολικής Αφρικής και καλύπτουν τα εδάφη της Μποτσουάνα, της Ναμίμπια, της Ανγκόλα, της Ζάμπια, και της Ζιμπάμπουε.

τσιτάχ

Ζουν σε απόλυτη αρμονία με την φύση. Στις φωτογραφίες του Jack Somerville, απαθανατίζονται δυο κυνηγοί που κυνηγούν παρέα με ένα αιλουροειδές. Το αρσενικό τσιτάχ που δεν έχει εξημερωθεί τους ακολουθεί στην προσπάθεια τους να βρουν τροφή.

τσιτάχ

«Οι δύο κυνηγοί νιώθουν τελείως άνετα με τον «Aiko», το μεγάλο αρσενικό τσιτάχ που τους ακολουθεί» δήλωσε ο φωτογράφος. «Οπως συμβαίνει με κάθε μεγάλη γάτα που δεν γεννήθηκε σε αιχμαλωσία, ο Aiko δεν έχει εξημερωθεί. Ωστόσο, επειδή ξέρουν πως να συμπεριφερθούν και σέβονται τον χώρο που χρειάζεται το ζώο, μπορούν να έρθουν πολύ κοντά του χωρίς να κινδυνεύουν».

τσιτάχ

Η φυλή San τρέφει έναν βαθύ σεβασμό για την άγρια ζωή και συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση επί αιώνες. Θεωρούνται ο αρχαιότερος πολιτισμός που ζει αυτήν την στιγμή στην γη.

τσιτάχ

Πηγή

Shares 49

Σχόλια


Read more:
Close