Μενού

Οι «εξωγήινοι» που ζουν ανάμεσά μας (Εικόνες)

Shares 18

εξωγήινοι Έντομα, αυτός ο άγνωστος- Δείτε τις φωτογραφίες

Για τους περισσότερους ένα έντομο μπορεί να είναι από αδιάφορο έως ενοχλητικό ή αηδιαστικό ή… αιτία πανικού. Για τον Daniel Kariko όμως αυτές οι μικροσκοπικές- συνήθως- υπάρξεις είναι έργα τέχνης. Φωτογραφίζοντάς τα στο μικροσκόπιο φιλοδοξεί να κάνει τους ανθρώπους να τα δουν υπό άλλο πρίσμα- αν και δεν είμαστε σίγουροι αν η προσπάθειά του έχει αυτό ή το αντίθετο αποτέλεσμα.

Από τον γρύλο έως το κουνούπι, ο φωτογράφος από τη Βόρεια Καρολίνα δημιούργησε πορτραίτα που θα σας φέρουν πιο κοντά- μάλλον- με αυτούς τους «εξωγήινους» που ζουν ανάμεσά μας.

Το πρότζεκτ του Kariko, με τίτλο «Suburban Symbiosis: Insectum domesticus», άρχισε το 2011 όταν το τμήμα βιολογίας του πανεπιστημίου επέτρεψε την πρόσβαση στο εργαστήριό του και σε φοιτητές άλλων τμημάτων.

Ο Kariko φωτογραφίζει τα έντομα χρησιμοποιώντας δύο μικροσκόπια για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και στα λεπτομερή χαρακτηριστικά και στα χρώματα και, σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται συνήθως έξι λήψεις για να επιτευχθεί η τελική φωτογραφία, που ολοκληρώνεται ψηφιακά.

Δείτε τις φωτογραφίες

εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
εξωγήινοι
newsbeast.gr
Shares 18

Σχόλια


Read more:
Close