Μενού

Η άγρια ζωή ποτέ δεν ήταν ομορφότερη (Εικόνες)

Shares 32

ζωή Οι φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού Wildlife Photographer Of The Year – Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες

Καθώς το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί φωτογραφίας του κόσμου ανακοινώνουν τους νικητές τους.

Οι διαγωνισμοί National Geographic Traveler και Astronomy Photographer of the Year (Royal Observatory) ανακοίνωσαν ήδη τα βραβευμένα «κλικ» τους και σειρά έχει τώρα ο εξίσου σπουδαίος Wildlife Photographer Of The Year, ο οποίος έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τους φιναλίστ για τη χρονιά 2015.

Οι καλύτερες φωτογραφίες της άγριας ζωής διαγωνίζονται κάθε χρόνο εδώ και 52 συναπτά έτη για ένα βραβείο, και είτε είσαι γέρος είτε νέος, είτε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης, το μόνο που σου ζητούν είναι ένα: να συλλάβεις την ομορφιά και το φευγαλέο μεγαλείο της Φύσης επιδεικνύοντας ταυτοχρόνως τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα στη φωτογραφία άγριας ζωής.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου εκθέτει παραδοσιακά τα έργα των νικητών, όπου και έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν οι φιλότεχνοι…

ζωή

Ο «Χιονισμένος λαγός» της Rosamund Macfarlane συλλαμβάνει μια στιγμή από τη ζωή του λαγού στις παγωμένες εκτάσεις της Σκοτίας.

ζωή

Στη «Μεγάλη Αφύπνιση του Ερωδιού», ο Zsolt Kudich καταγράφει ένα σμήνος ερωδιών που συγκεντρώθηκαν για να δειπνήσουν στην Ουγγαρία…

ζωή

Δύο δράκοι του Κόμοντο αναμετρούνται σε μια εικόνα που μοιάζει να έχει τραβηχτεί στα προϊστορικά χρόνια. Η δουλειά ανήκει στον Andrey Gudkov από την Ινδονησία.

ζωή

Εύγλωττα ονομασμένο «Φυσικό Πλαίσιο», το έργο απαθανατίστηκε στο Εθνικό Πάρκο της Ναμίμπια…

ζωή

Τα πιο όμορφα πόδια! Το νεαρό χταπόδι με το μικροσκοπικό μέγεθος (μόλις 2 εκατοστά) καταγράφηκε με τον φωτογραφικό φακό του Fabien Michenet στις ακτές της Ταϊτής.

ζωή

Ο Francisco Mingorance βρήκε τους πελαργούς αυτούς να έχουν φτιάξει φωλιά πάνω σε εικαστική εγκατάσταση στην Ισπανία…

ζωή

Αν αυτή η φωτογραφία του Thomas P. Peschak δεν σας φέρει ανατριχίλες, τότε τίποτα δεν σας φοβίζει…

ζωή

Φίλοι ή εχθροί; Ο Carlos Perez Naval καταγράφει μια στιγμή έντασης στη φωτογραφία του «Να πιει κανείς ή να μην πιει;»…

ζωή

Αν κοιτάξετε καλά, στην παγωμένη απεραντοσύνη του τοπίου θα δείτε ένα μικρό πουλί…

ζωή

Η νικήτρια φωτογραφία του 2014: Ο Michael Nichols συλλαμβάνει τα λιοντάρια σε στιγμές χαλάρωσης στο Εθνικό Πάρκο της Τανζανίας.

ζωή

Και μια από τα παλιά: Στην «Αρκούδα του Νερού» του 2013, ο Paul Souders συλλαμβάνει μια στιγμή που σπάνια έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφία: τη θαλάσσια ζωή της πολικής αρκούδας, η οποία περνά ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς της κάτω από το νερό…

newsbeast.gr

loading...
Shares 32

Σχόλια


Read more:
Close