Μενού

Γυναίκα εγχείρησε και επιδιόρθωσε το σπασμένο φτερό μιας πεταλούδας και της έδωσε μια νέα ευκαιρία στη ζωή

Shares 412

πεταλούδα Η Romy McCloskey κατάγεται από το Τέξας των Η.Π.Α. και είναι σχεδιάστρια κοστουμιών. Το περασμένο φθινόπωρο βρήκε στην αυλή της πάρα πολλές κάμπιες, τις οποίες και άρχισε να φροντίζει. Θεωρεί αυτά τα έντομα πανέμορφα και κάνει ό,τι μπορεί για να τα διαφυλάξει. Στόχος της είναι να συγκεντρώσει όλες τις οδηγίες φροντίδας μιας κάμπιας, ώστε να μπορέσουν έτσι κι άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν τα όμορφα αυτά έντομα.

Η Romy δήλωσε ότι πρόσφατα βρήκε μια πεταλούδα στην αυλή της, που είχε το ένα της φτερό σπασμένο. Αποφάσισε λοιπόν να επισκευάσει το φτερό της και να της δώσει έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ως σχεδιάστρια κουστουμιών είχε ιδιαίτερες δεξιότητες, τις οποίες χρησιμοποίησε για να σώσει την μόλις δύο ημερών πεταλούδα. Το έντομο ήταν στην φάση της ανάπτυξης. Ήταν χρυσαλίδα έτοιμη να γίνει ενήλικη πεταλούδα.

πεταλούδα

Οι πεταλούδες για να καταφέρουν να πετάξουν βασίζονται στη συμμετρία των φτερών τους, η οποία είναι το Α και το Ω. Η συνολική διάρκεια ζωής μιας πεταλούδας είναι δύο έως έξι εβδομάδες και η συγκεκριμένη ήταν μόλις δύο ημερών. Οι πιθανότητες να επιβιώσει ήταν ελάχιστες.

Η Romy όμως ήταν αποφασισμένη να βάλει τα δυνατά της κι έτσι έκανε. Σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να τραβήξει ένα βίντεο που θα δείχνει όλη τη διαδικασία επισκευής του φτερού, ώστε όποιος ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.

πεταλούδα

Συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα εργαλεία: μία πετσέτα, ένα ψαλίδι, ένα τσιμπιδάκι, λίγο τάλκ, μία οδοντογλυφίδα και μια κολλητική ουσία. Ο ασθενής ήταν πια έτοιμος να μπει στο «χειρουργείο».

πεταλούδα

Η Romy ακινητοποίησε την πεταλούδα χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι από συρμάτινη κρεμάστρα. Στη συνέχεια έκοψε τα κατεστραμμένα μέρη του φτερού της πεταλούδας, λέγοντας ότι δεν την πόνεσε καθόλου κι ότι ήταν όπως όταν εμείς κόβουμε τα μαλλιά ή τα νύχια μας.

Έπειτα σχεδίασε σε ένα χαρτόνι διπλής όψεως το καινούριο φτερό της πεταλούδας, κάνοντάς το τόσο καλό όσο και το φυσικό της. Άλλωστε η Romy γνωρίζει καλά αυτή την τέχνη λόγω του επαγγέλματός της. Σχεδιάζει συνέχεια, κόβει και ράβει κοστούμια, οπότε θα μπορούσε να φτιάξει το ωραιότερο «κοστούμι» και για αυτό το πανέμορφο έντομο.

πεταλούδα

Όταν ολοκληρώθηκε η αποστολή διάσωσης, η Romy έβγαλε την πεταλούδα στην αυλή, της έκανε μια γρήγορη περιστροφή, την ακούμπησε σε ένα θάμνο κι ύστερα εκείνη πέταξε! Όπως δήλωσε η ίδια ένιωσε σαν να πέταξε και η καρδιά της μαζί με την πεταλούδα.

πεταλούδα

Τώρα ελπίζει ότι οι οδηγίες της θα ενθαρρύνουν κι άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν τραυματισμένες πεταλούδες. Προειδοποιεί όμως όποιον καταπιαστεί, ότι πρέπει να έχει πολύ σταθερό χέρι γιατί μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά σωτηρία στο έντομο.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και θα δείτε τα πρώτα στάδια της διάσωσης μιας πεταλούδας. 

διαφορετικό

Shares 412

Σχόλια


Read more:
Close