Μενού

Γυναίκα διαγνώστηκε με καρκίνο μαζί με το κουτάβι της και πολεμούν μαζί την ασθένεια

Shares 161

Μια γυναίκα που αντιμετώπισε καρκίνο του μαστού ταυτόχρονα με το αγαπημένο σκυλί της αποκάλυψε ότι και οι δύο τους αψήφησαν τις πιθανότητες των γιατρών.

Τον Μάιο του 2015, η 54χρονη Sara Page ανακάλυψε ότι είχε έναν επιθετικό όγκο στο αριστερό της στήθος, μόλις εννέα μήνες αφότου έμαθε ότι η αγαπημένη της σκυλίτσα, η 9χρονη Freyja, είχε ανίατο καρκίνο.

Παρά το γεγονός ότι οι κτηνίατροι έδωσαν στο αγαπημένο κατοικίδιο ζώο μόλις έξι μήνες ζωής, η κα Page πιστεύει ότι το σκυλάκι της αψήφησε τη διάγνωση αυτή για να την βοηθήσει να γίνει καλά.

κουτάβι Καρκίνος

Περιγράφοντας το πιστό της κατοικίδιο ζώο ως «σωτήρα» της, η Freyja έδωσε χαρά στην κα Page αφού την έκανε να χαμογελάει κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών της.

Ο καρκίνος της κας Page, η οποία ζει κοντά στο Looe στην Cornwall, βρίσκεται τώρα σε ύφεση, ωστόσο, η Freyja εξακολουθεί να παλεύει με τον καρκίνο τέσσερα χρόνια αφότου οι ιδιοκτήτες της ενημερώθηκαν ότι δεν της έχει μείνει πολύς καιρός.

Είπε: “Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το μέλλον της Freyja καθώς εξακολουθεί να έχει καρκίνο, αλλά δεν δείχνει κανένα άσχημο σημάδι. Είναι ο ίδιος σκύλος με πριν.”

κουτάβι Καρκίνος

Η κα Page, η οποία κινητοποιήθηκε από το σκυλί της για να κάνει ένα τσεκ-απ, δήλωσε: “Βλέπαμε τηλεόραση, όταν εμφανίστηκε μια γάτα στην οθόνη και η Freyja τρελάθηκε.”

“Πετάχτηκε και γάβγιζε σαν τρελή αλλά όταν το έκανε αυτό χτύπησε κατά λάθος το αριστερό μου στήθος με το πόδι της.”

“Σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω τη μαστογραφία μου. Είχα μιλήσει με τον γιατρό για να τον ρωτήσω πότε θα μπορούσα να την κάνω αλλά η Freyja μου υπενθύμισε ότι πρέπει να το ολοκληρώσω.”

Μετά από αυτό, η κα Page έκλεισε σύντομα το ραντεβού της.

κουτάβι Καρκίνος

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2014, καθώς περίμενε τις απαντήσεις των εξετάσεων, η κ. Page άρχισε να παρατηρεί κάποια ασυνήθιστα συμπτώματα στη Freyja.

Είπε: “Τη χάιδευα στην κοιλιά και παρατήρησα ένα εξόγκωμα στις θηλές της.”

“Την πήρα στον κτηνίατρο ο οποίος μου είπε ότι ήταν πιθανώς μια κύστη και ότι είπε να την παρακολουθώ.”

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η κ. Page είδε ότι η Freyja είχε μερικά ακόμη μικρά εξογκώματα τα οποία αφαιρέθηκαν και εξετάσθηκαν.

κουτάβι Καρκίνος

Μετά το χειρουργείο για την απομάκρυνση του όγκου του κουταβιού, η κα Page και ο σύζυγός της Rob έμαθαν ότι η Freyja είχε επιθετικό καρκίνο του μαστού που είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της και είχε μόλις έξι μήνες ζωής.

Λόγω της τόσο προχωρημένης ασθένειας, η χημειοθεραπεία δεν ήταν επιλογή γι’ αυτήν.

Η κα Page, δήλωσε: “Μας είπαν να πάμε στο σπίτι και να της χαρίσουμε τους καλύτερους τελευταίους έξι μήνες. Ήταν καταστροφή για μας, τη λατρεύαμε τη Freyja.”

κουτάβι Καρκίνος

«Η Freyja ήταν ο σωτήρας μου»

Τον Μάιο του 2015, μόλις εννέα μήνες μετά τη διάγνωση της Freyja, η κα Page, η οποία είχε κάνει τη μαστογραφία της τον μήνα εκείνο, είχε πει ότι είχε καρκίνο του μαστού σε αρχικό στάδιο.”

Η κα Page δήλωσε: “Οι γιατροί βρήκαν έναν όγκο 35mm στο αριστερό στήθος μου.”

κουτάβι Καρκίνος

“Ήταν τόσο σκληρό που η Freyja και εγώ έπρεπε να παλεύουμε ταυτόχρονα με τον καρκίνο του μαστού. Συνέχισα να σκέφτομαι, “Γιατί σ’ εμάς;”

“Πιστεύω πραγματικά ότι τα σκυλιά έχουν μια έκτη αίσθηση. Νομίζω ότι η Freyja επέζησε για να μπορέσει να μείνει και να με βοηθήσει να ολοκληρώσω τη μάχη μου με τον καρκίνο.”

“Αν πέθαινε, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτήν. Θα ήμουν τόσο μόνη, αφού ο Rob να εργάζεται πολύ μακριά. Αυτή η σκυλίτσα είναι η καλύτερή μου φίλη και την χρειαζόμουν δίπλα μου.”

κουτάβι Καρκίνος

Μετά την απομάκρυνση μέρους του ιστού του μαστού τον Ιούνιο του 2015, η κα Page υποβλήθηκε σε έξι κύκλους χημειοθεραπείας από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2015 πριν ξεκινήσει την ακτινοθεραπεία τον επόμενο Ιανουάριο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας, η Freyja ήταν δίπλα της. Η κα Page είπε: “Έχασα τα μαλλιά μου και ήμουν πραγματικά χάλια. Αλλά η Freyja ήταν ο σωτήρας μου. Ποτέ δεν έφυγε από το πλευρό μου.”

“Την παίρναμε μαζί ακόμη και στις χημειοθεραπείες και ο Rob την έκανε βόλτες μέχρι να τελειώσω εγώ τη θεραπεία μου. Ήταν πραγματικά ανακουφιστικό να ξέρω ότι ήταν και εκεί. ”

κουτάβι Καρκίνος

Αποφασισμένη να παραμείνει θετική, η κα Page προσπάθησε να κάνει τους τελευταίους μήνες του αγαπημένου της κατοικίδιου όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστούς.

Είπε: “Ήταν τόσο δύσκολο να είμαστε χαρούμενοι, καθώς φρίκαρα στη σκέψη ότι θα μπορούσα να τη χάσω. Αλλά το πάλεψα για ‘κείνη, αφού την αγαπούσα με όλη μου την καρδιά.”

“Κάθε μέρα σκεφτόμασταν ότι αυτή θα μπορούσε να ήταν η τελευταία της και γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτήν. Το άξιζε άλλωστε.”

κουτάβι Καρκίνος

Ωστόσο, μετά από έξι μήνες, η Freyja δεν φαίνεται να νιώθει άρρωστη.

Υποβλήθηκε σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση των υπόλοιπων όγκων, οι οποίοι ήταν καλοήθεις. Ωστόσο, οι κτηνίατροι επιβεβαίωσαν ότι εξακολουθούσε να καταπολεμά τον καρκίνο στους λεμφαδένες της, τον οποίο θεωρούσαν τελευταίου σταδίου.

κουτάβι Καρκίνος

Η κα Page είπε: “Εξακολουθεί να παλεύει με τον καρκίνο, αλλά ευτυχώς η ασθένεια δεν μας την πήρε νωρίς όπως φοβόμασταν.”

κουτάβι Καρκίνος

“Έχει αψηφίσει τις πιθανότητες. Ενώ οι κτηνίατροι της έδωσαν έξι μήνες ζωής εκείνη συνεχίζει δυναμικά τέσσερα χρόνια μετά τη διάγνωση. Η Freyja είναι αστέρι.”

διαφορετικό

fanpage

Shares 161

Σχόλια


Read more:
Close