Μενού

Γόνιμη συνεργασία της ΠΦΠΟ με την Ελληνική Αστυνομία

Shares 202

ΠΦΠΟ κακοποίησης ζώων Ελληνική Αστυνομία Τα θέματα της κακοποίησης των ζώων αποτελούν για την Ομοσπονδία μας κομβικό και στρατηγικό σημείο της δράσης της.

Στα πλαίσια αυτά επιδιώκει και αναπτύσσει μια πολύπλευρη δράση για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του νομικού status για την προστασία τους αλλά και για την σωστή και πιστή τήρηση της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας από τις εμπλεκόμενες αρχές και ιδίως από την Ελληνική Αστυνομία.

Έτσι μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο μήνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με επικεφαλής τον υπουργό κ. Νίκο Τόσκα έγιναν μια σειρά συνεργασίες, για τα προβλήματα, που παρουσιάζονται στην πράξη, κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Κατατέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά σε συνεχείς συναντήσεις οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για την απρόσκοπτη εφαρμογή του κείμενου νομοθετικού πλαισίου με γνώμονα την αποτελεσματική προστασία των βιολογικών μας εταίρων.

Αποτέλεσμα αυτής της γόνιμης συνεργασίας είναι η έκδοση εσωτερικής εγκυκλίου της ΕΛ.ΑΣ, που επεξηγεί και αποσαφηνίζει προβλήματα από την εφαρμογή της νομοθεσίας, η οποία ήδη έχει αποσταλεί στα στελέχη και τους απλούς αστυνομικούς σε όλη την επικράτεια.

Είναι η πρώτη φορά, που η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου αντί ευχολογίων και παροτρύνσεων συμβάλλει έμπρακτα στην σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς και στις κακοποιήσεις των ζώων εν γένει.

Παραθέτουμε το σημερινό δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ για την «φιλοσοφία» της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την στάση μας απέναντι στα ζώα

Η νέα εγκύκλιος την οποία υπογράφει o Βασίλειος Τζίγκος, προϊστάμενος Κλάδου της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι αποτέλεσμα των επαφών και της συνεργασίας της ΠΦΠΟ με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

pfpo.gr

 

Shares 202

Σχόλια


Read more:
Close