Μενού

Οι γιγάντιοι και πανέμορφοι «φύλακες» των Ιμαλαΐων

Shares 6

Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ Η όψη τους τα κάνει να φαίνονται όμορφα και ακίνδυνα, ωστόσο οι Θιβετιανοί δεν έχουν την ίδια γνώμη για τους γιγάντιους φίλους και φύλακες τους, τα Tibetan Mastiff. Είναι από τις πιο παλιές ράτσες σκύλων του πλανήτη, ενώ το παραδοσιακό όνομα τους είναι Dok-Khyi.

Οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν στις περιοχές του Θιβέτ και της Κίνας ήθελαν αυτά τα σκυλιά στα κοπάδια, στα σπίτια και στα μοναστήρια ως φύλακες. Την ημέρα τα σκυλιά ήταν συνήθως δεμένα ωστόσο τις νύχτες τα άφηναν ελεύθερα να περιπολούν.

Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ

Τα Tibetan Mastiff είναι πρωτόγονη φυλή. Είναι έτσι «κατασκευασμένα» από τη φύση ώστε να αντέχουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των Ιμαλαΐων και να μπορούν να αναπνέουν κανονικά σε μεγάλα υψόμετρα.

Είναι σχεδόν αδύνατο για ένα Θιβετιανό «γίγαντα» να ζήσει σε διαμέρισμα. Τα σκυλιά που ζουν σήμερα στον δυτικό κόσμο έχουν αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα από τα αδέρφια τους στο Θιβέτ. Όπως και να έχει το αίσθημα του φύλακα είναι πανταχού παρών.

Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ

Στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι που δαπανούν πολλά εκατομμύρια για ν’ αποκτήσουν καθαρόαιμα Tibetan Mastiff. Το 2011 ένα καθαρόαιμο Θιβετιανό πουλήθηκε στην Κίνα για 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ Ιμαλάια Θιβετιανά Μαστίφ

newsbeast.gr

Shares 6

Σχόλια


Read more:
Close