Μενού

Γιατί τα σκυλιά αγαπούν να κάθονται στον ήλιο;

Shares 103

Τα σκυλιά αγαπούν την ηλιοθεραπεία επειδή αισθάνονται καλά και είναι μια καλή πηγή της βιταμίνης D. Η τοποθέτησή τους στον ήλιο είναι καλή για τα σκυλιά και αυτή η επιπλέον ζεστασιά βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας τους.

Στους ανθρώπους και σε πολλά είδη ζώων, η έκθεση στον ήλιο είναι αρκετή για να παράγουν μια επαρκή ποσότητα βιταμίνης D για να διατηρούν καλή υγεία. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι ένας πρόδρομος για τη βιταμίνη D που ονομάζεται 7-δεϋδροχοληστερόλη (7-DHC) που υπάρχει στο δέρμα και μετατρέπεται σε βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως. Αυτή η βιταμίνη D στη συνέχεια μεταβολίζεται στο ήπαρ και τα νεφρά για τη χρήση σε όλο το σώμα. Τα σκυλιά λαμβάνουν κάποια βιταμίνη D από την έκθεση στο ηλιακό φως, αλλά έχουν μερικές σημαντικές διαφορές στη βιολογία τους, γεγονός που καθιστά τη διατροφική βιταμίνη D πολύ πιο χρήσιμη γι “αυτούς.

Η βιταμίνη D θεωρείται μια προ-ορμόνη που σημαίνει ότι είναι περισσότερο ορμόνη από ότι μια βιταμίνη. Θεωρείται βιταμίνη επειδή τα σκυλιά δεν μπορούν να απορροφήσουν ασβέστιο χωρίς αυτό, αλλά θεωρείται επίσης μια ορμόνη επειδή το σκυλί μας την παράγει σε απάντηση στο άμεσο ηλιακό φως.

Η βιταμίνη D διατηρείται στους λιπώδεις ιστούς του σώματος και του ήπατος. Βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας ασβεστίου και φωσφόρου στα σώματα των σκύλων μας. Είναι σημαντική για τον σχηματισμό οστού και για τον έλεγχο των μυών και των νεύρων.

Το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D που λαμβάνουν τα σκυλιά μας λαμβάνεται μέσω της διατροφής τους, παρόλο που το δημιουργούν με άμεσο ηλιακό φως, όπως και εμείς.

Σκύλος σκυλιά ήλιος Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία όλων των ζωντανών πλασμάτων. Βοηθά στην ανάπτυξη οστών και δοντιών, προστατεύει από την οστεοπόρωση, ρυθμίζει την καρδιά και εξασφαλίζει την κατάλληλη λειτουργία του θυρεοειδούς, βοηθάει στην πήξη του αίματος και εξασφαλίζει σωστή απορρόφηση φωσφόρου και ασβεστίου στο πεπτικό σύστημα. Τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, μπορούν να πάρουν την ημερήσια δόση τους μέσω της σύνθεσης του ηλιακού φωτός ή από ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Ανεπάρκεια βιταμίνης D: Οι περισσότερες εμπορικά προετοιμασμένες τροφές για σκύλους περιέχουν αρκετή βιταμίνη D για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας. Αν φτιάξετε το δικό σας φαγητό, ίσως χρειαστεί να χορηγήσετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D. Η έλλειψη αρκετής βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει ραχίτιδα σε σκύλους, μια ασθένεια που επηρεάζει τον σχηματισμό οστού. Σε δοκιμές σε ζώα με ραχίτιδα, τα σκυλιά ήταν τα μόνα που δεν μπορούσαν να θεραπευτούν με έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και αντ” αυτού θεραπεύτηκαν μέσω διατροφικής βιταμίνης D. Πάρα πολύ διαιτητική βιταμίνη D μπορεί να είναι τοξική για το κατοικίδιο ζώο σας, γι” αυτό φροντίστε να συμβουλευτείτε κτηνίατρο πριν συμπληρώσετε τη διατροφή του.

Πηγή

loading...
Shares 103

Σχόλια


Read more:
Close