Μενού

Γιατί ο σκύλος σας δε σταματάει να γαβγίζει και πώς να το διορθώσετε

Shares 158

Σκύλος

Τι μπορεί να θέλει να σας πει

Τα δυο βασικά ερωτήματα που απασχολούν όσους έχουν κατοικίδια ζωάκια είναι: «Γιατί νιαουρίζει η γάτα μου» και «Γιατί γαβγίζει ο σκύλος μου» και επιτέλους έχουμε κάποιες απαντήσεις, όσον αφορά τουλάχιστον το δεύτερο ερώτημα! Μάθετε λοιπόν γιατί ο σκύλος σας γαβγίζει ασταμάτητα, τι μπορεί να θέλει να σας πει αλλά και πώς να το σταματήσετε.

Οι συνηθέστεροι λόγοι είναι:

Για να σας τραβήξει την προσοχή: Μπορεί να θέλει να φάει, να βγει έξω μια βόλτα, να παίξει ή απλά να τραβήξει την προσοχή σας.

Είναι απογοητευμένος: Μπορεί να είναι στεναχωρημένος ή να βαριέται επειδή έμεινε μέσα στο σπίτι για πολλές μέρες.

Φοβάται: Μερικά σκυλιά γαβγίζουν επειδή φοβούνται τους ανθρώπους ή άλλα σκυλιά, νέες εμπειρίες, δυνατούς θορύβους ή κάποια αντικείμενα στο σπίτι.

Είναι ενθουσιασμένος: Πολλά σκυλιά γαβγίζουν από ενθουσιασμό όταν οικογενειακοί φίλοι έρχονται στο σπίτι για επίσκεψη ή πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή μια βόλτα στο πάρκο.

Έχει κάποιο πρόβλημα υγείας: Ορισμένα μεγάλα σε ηλικία σκυλιά με κώφωση ή άνοια γαβγίζουν πολύ δυνατά επειδή δεν μπορούν να ακούσουν το γάβγισμά τους ή βρίσκονται σε σύγχυση και είναι αναστατωμένα.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το γάβγισμα

Βγάλτε τον σκύλο σας έξω: Πολλά σκυλιά γαβγίζουν από βαρεμάρα, οπότε αν τον κρατήσετε ενεργό και δραστήριο, το πιο πιθανό είναι να εκτονώσει την ενέργειά τους και να προτιμήσει να κάνει κάτι άλλο από το να γαβγίζει.

Αγνοήστε τον όταν γαβγίζει: Πολλά σκυλιά γαβγίζουν επειδή νομίζουν ότι θα πάρουν μια ανταμοιβή ή θα επιβραβευτούν όταν το κάνουν. Αν αυτός είναι ο λόγος, αγνοήστε τον σκύλο σας όταν γαβγίζει. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι το να του φωνάζετε και να του λέτε να σταματήσει σημαίνει ότι του δίνετε προσοχή και θα συνεχίζει να γαβγίζει μέχρι να τον ανταμείψετε με κάτι.

Εκπαιδεύστε τον: Αν ο σκύλος σας θέλει αν γαυγίζει σε ένα άλλο σκυλί και το κάνει κάθε φορά που συναντάει ένα, πρέπει να τον εκπαιδεύσετε και να τον μάθετε ότι δεν είναι σωστό. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αξίζει όμως η προσπάθεια. Αν βλέπετε ότι κάποιο άλλο σκυλί πλησιάζει, αποσπάστε την προσοχή του δικού σας και επαινέστε το για το γεγονός ότι δεν γαύγισε. Κάντε το κάθε φορά που σας τυχαίνει. Τελικά θα συνδέσει τον έπαινο με την διατήρηση της ησυχίας και δεν θα το ξανακάνει.

Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας: Μερικές φορές οτιδήποτε κι αν δοκιμάζετε στο σπίτι, απλά δεν έχει επιτυχία. Σε αυτήν την περίπτωση, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

newsbeast.gr

Shares 158

Σχόλια


Read more:
Close