Μενού

Γιατί και σε ποια ηλικία το τρίχωμα του σκύλου σας θα αποκτήσει γκρι χρώμα;

Shares 0

Θα γίνει γκρίζος ποτέ ο σκύλος σας; Αν ναι πόσο θα χρειαστεί μέχρι να γίνει; Πόσο καιρό το τρίχωμά του θα μείνει μαύρο; Σε ποια ηλικία το τρίχωμα του σκύλου σας γίνεται ελαφρά γκρίζο και, πότε γίνεται τελείως;

Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση που γίνεται για χρόνια. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ράτσες σκύλων που αποκτούν εν τέλει γκρίζο χρώμα. Είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, διότι, υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πότε και γιατί γίνεται.

Το γκρι χρώμα προκαλείται από τα γονίδια;

Το γκρι χρώμα εξαρτάται από το ποια ράτσα είναι ο σκύλος σας. Για παράδειγμα, αν ο σκύλος σας είναι Golden Retriever, το γκρι χρώμα θα είναι ελαφρύ ή θα χρυσίζει όταν θα αναμειγνύεται με πιο απαλά χρώματα.

Εάν ο σκύλος σας είναι Γερμανικός Ποιμενικός το γκρι χρώμα θα είναι μαύρο στο χρώμα με λευκές αποχρώσεις.

Ορισμένες φορές οι μαύρες περιοχές είναι κυρίαρχες σε σχέση με άλλες, με αποτέλεσμα να μη φαίνεται καθόλου το γκρι χρώμα. Άλλο παράδειγμα είναι όταν κοιτάτε το τρίχωμα του Μποξέρ σας και παρατηρείτε βαθύ μαύρο χρώμα στη ράχη τους ή γύρω από το λαιμό τους.

Θα υπάρχει διαφορά στο χρώμα εκεί που το μαύρο τρίχωμα και ελαφρές αποχρώσεις του γκρι συναντώνται.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς μοιάζει το γκρι τρίχωμα όταν δεν είναι ευδιάκριτο.

Αν φανταστείτε πώς το μποξέρ σας έχει ένα συμπαγές άσπρο ή ελαφρύ χρώμα τριχώματος, τότε εύκολα θα δείτε ότι αποκτάει μία ασημένια απόχρωση.

Τι κάνει το τρίχωμα του σκύλου σας γκρι;

Μπορεί να υπάρχουν παράγοντες, όπως, το στρες και η ασθένεια που είναι υπεύθυνες για την αλλαγή του χρώματος.

Υπάρχει, επίσης, μια θεωρία ότι το στρες είναι υπεύθυνο για την παραγωγή κορτιζόλης, που μπορεί να έχει μία επίδραση στις ορμόνες του σκύλου σας.

Επιπλέον, συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως το σύνδρομο του Cushing ή ασθένεια των επινεφριδίων μπορεί να προκαλέσει κηλίδωση του δέρματος ή του τριχώματος. Αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει ακόμη το χρώμα του τριχώματος αλλάζοντάς το σε γκρι ή μαύρες κηλίδες.

Υπάρχουν γενικά διάφορες ράτσες σκύλων που θα αποκτήσουν σε συγκεκριμένα μέρη του δέρματός τους γκρι κηλίδες, ενώ άλλες θα αποκτήσουν μία άσπρη κηλίδα στο στήθος ή στο λαιμό τους.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για να δείτε αν τρέχει τίποτε με το σκύλο σας.

Πρέπει να λαμβάνετε υπόψη και τον παράγοντα της ηλικίας αναλογιζόμενοι την πιθανότητα το γκρι χρώμα να οφείλεται καθαρά στην ηλικία.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον κτηνίατρο να καθορίσει τι το προκάλεσε και πώς να το θεραπεύσει.

Πόσος καιρός πέρασε μέχρι ο σκύλος σας να αποκτήσει γκρι χρώμα;

Αν δεν έχει αποκτήσει γκρι χρώμα σε μεγάλη ηλικία, υπάρχουν πιθανότητες να μην γίνει γκρίζο το χρώμα του καθόλου. Η ηλικία, βέβαια, στην οποία αποκτούν γκρίζο χρώμα εξαρτάται από τη ράτσα του σκύλου. Κάποιες ράτσες θα αποκτήσουν γκρι χρώμα σε ηλικία 5 έως έξι χρόνων, ενώ άλλες από τα 3 τους χρόνια.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες εκεί έξω για το τρίχωμα του σκύλου σας και την αλλαγή χρώματός του, αλλά οι περισσότερες βασίζονται στο πότε διαπίστωσε ο ιδιοκτήτης αυτή την αλλαγή.

Είναι μία φυσική διαδικασία όχι μόνο για το σκύλο μας μα και για όλα τα θηλαστικά. Συμπερασματικά αν λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις σχετικά με την υγεία του σκύλου σας δεν χρειάζεται να σας επηρεάζει το χρώμα του και το πότε έγινε η αλλαγή.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close