Μενού

Γιατί η γάτα σας κάθεται πάνω από το βιβλίο ή laptop σας ενώ τα χρησιμοποιείτε ;

Shares 172

Όποιος έχει περάσει ποιοτικό χρόνο με μια γάτα γνωρίζει καλά της περίεργες συνήθειές της. Το παράξενο που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί οι γάτες αγαπούν να περπατάνε ή να ξαπλώνουν πάνω από τα laptop και τα βιβλία τη στιγμή που τα χρησιμοποιούμε.

Είτε διαβάζετε εφημερίδα είτε απολαμβάνετε μια σειρά στον υπολογιστή σας, πάντα καταφέρνουν να τρυπώσουν στην αγκαλιά σας κι έπειτα πάνω στο αντικείμενο που έχετε επικεντρώσει την προσοχή σας.

Μήπως είναι πολύ απαιτητικές ; Ή μήπως τους αρέσει η θερμότητα που εκπέμπουν τα αντικείμενα ;
γάτες Γάτα Γελάτε επειδή είναι ακριβές. Οι γάτες το κάνουν αυτό συνέχεια! Ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε πως οι γάτες έχουν αυτή τη συνήθεια εδώ και αιώνες. Ο Emir O. Filipovic, μελετητής της μεσαιωνικής ιστορίας από την Κροατία, μελετούσε ένα χειρόγραφο του 15 αιώνα και ανακάλυψε ίχνη αποτυπώματα γάτας. Προφανώς ο συγγραφές είχε μια γάτα μαζί του η οποία αρεσκόταν να περπατάει πάνω στα χειρόγραφά του.
γάτες Γάτα Κάτι σας θυμίζει μήπως;
γάτες Γάτα Υπάρχει λόγος που αρέσει στις γάτες να κάθονται πάνω σε αντικείμενα
γάτες Γάτα Αρχικά, αυτά τα αντικείμενα έχουν τη μυρωδιά σας επειδή ανήκουν σε εσάς και τα χρησιμοποιείτε. Όπως κάθε άλλο ζωάκι, οι γάτες επηρρεάζονται πολύ από την οσμή, ειδικά όταν σχετίζεται με το περιβάλλον που ζούν. Αν σας αγαπούν, θα αγαπήσουν και οτιδήποτε μυρίζει όπως εσείς.Αν τοποθετείσετε μερικά βιβλία στο κρεβάτι σας ώς δόλωμα, θα παρατηρήσετε ότι η γάτα θα θελήσει να ξαπλώσει μόνο στο βιβλίο που ακουμπήσατε με το χέρι σας. Επηρρεάζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό από την αίσθηση της οσμής.
γάτες Γάτα Κάτι ακόμα που πρέπει να καταλάβετε για τις γάτες είναι ότι οι γάτες είναι πολύ εδαφικές. Η ούρηση είναι ξεκάθαρα ένας τρόπος για να σημαδέψουν την περιοχή τους μεταξύ άλλων ζώων αλλά οι γάτες δήλωνουν με τον τρόπο τους πως κάτι τους ανήκει με το «τρίβονται» πάνω σε αυτό. Γι’αυτό θα δείτε να «τρίβουν» το πρόσωπό τους στην άκρη του βιβλίου σας και στο πληκτρολόγιο σας. Προσπαθούν να μεταφέρουν τις φερομόνες τους στο αντικείμενο επειδή περνάτε χρόνο με αυτό.
γάτες Γάτα Οι γάτες είναι επίσης έξυπνες ώστε να καταλάβουν πως ό,τι διαβάζετε ή πληκτρολογείτε αποσπά την προσοχή σας , την οποία προσοχή την θέλουν μόνο για τον εαυτό τους.
γάτες Γάτα Επομένως όταν οι γάτες περπατούν ή κάθονται πάνω από τα υπάρχοντά σας ενώ τα χρησιμοποιείτε , σας στέλνουν ένα μήνυμα: « Άφησε το laptop και δώσε σε εμένα την προσοχή σου.». Και είναι τόσο δύσκολο να τους το αρνηθείτε , έτσι δεν είναι ;
γάτες Γάτα Πηγή: animalplanet.gr
Πηγή: Boredpanda

Shares 172

Σχόλια


Read more:
Close