Μενού

Γιατί ένα pet shop αντικατέστησε, μυστικά, τα ζώα προς πώληση με αδέσποτα;

Shares 2K

φιλοζωική οργάνωση Βραζιλία Αδέσποτα pet shop Μάθημα ζωής έδωσε ένα κατάστημα ζώων σε οικογένειες που έψαχναν να αγοράσουν έναν τετράποδο φίλο, αντικαθιστώντας όλα τα χαριτωμένα ζωάκια προς πώληση με αδέσποτα, σωσμένα από το δρόμο.

Όπως και στη χώρα μας, έτσι και στη Βραζιλία, υπάρχουν χιλιάδες ζώα στα καταφύγια αδέσποτων. Κι όμως πολλές οικογένειες προτιμούν να αγοράσουν ένα «καθαρόαιμο» ζωάκι αντί να υιοθετήσουν ένα ημίαιμο αδέσποτο.

Η φιλοζωική οργάνωση της Βραζιλίας Quatro Patinhas (Τέσσερις Πατούσες) έβαλε, μυστικά, σε ένα κατάστημα ζώων αδέσποτα κουτάβια και γατάκια που δεν ανήκαν σε κάποια φυλή, για μία μέρα. Οι πελάτες ήταν ενθουσιασμένοι και ρωτούσαν τι είναι αυτά τα όμορφα σκυλάκια και γατάκια. Όταν έμαθαν ότι δίνονται δωρεάν έμειναν έκπληκτοι.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά αν ένα ζώο είναι καθαρόαιμο ή όχι. Αυτό που μετράει είναι η αγάπη που έχει ανάγκη να λάβει», δήλωσε η πρόεδρος της οργάνωσης Κριστιάν Γκαρόϊ.

Η όλη προσπάθεια έγινε για να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών απέναντι στα ζώα των καταφυγίων και να προωθηθεί η υιοθεσία τους. Μάλιστα υπάρχουν pet shops που έχουν σταματήσει εντελώς την πώληση ζώων. Σε κατάστημα του Ομάν μετέτρεψαν σε χώρο καλλωπισμού τον χώρο με τα γυάλινα κλουβιά των ζώων προς πώληση και ανήρτησαν ανακοίνωση που πρότεινε στους πελάτες τους να υιοθετήσουν ένα στειρωμένο ζώο από τη φιλοζωική. Στον Καναδά, μεγάλη αλυσίδα με καταστήματα σε 18 περιοχές αποφάσισε να μην πουλά πλέον ζώα. Στις ειδικές εγκαταστάσεις τους πλέον φιλοξενούν αδέσποτα ζώα προς υιοθεσία.

Δείτε το σχετικό βίντεο, με αγγλικούς υπότιτλους:

πηγή

Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close