Μενού

Γιατί αρέσει στη γάτα σας να κοιμάται στο κεφάλι σας

Shares 0

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η γάτα σας επιλέγει να κοιμάται το βράδυ στην κορυφή του κεφαλιού σας;

Προτιμάει η γάτα σας να κοιμάται στο μαξιλαράκι σας το βράδυ, πάνω από το κεφάλι σας ή στο κεφάλι σας; Είναι χαριτωμένο, δεν είναι; Αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι και λίγο ενοχλητικό κάποιες φορές. Άλλωστε, με ολόκληρο το κρεβάτι απλωμένο γιατί η γάτα σας να επιλέξει να κοιμηθεί ή και να χασμουριέται πάνω από το κεφάλι σας;

Δεν μπορείτε φυσικά να πάρετε απάντηση αν ρωτήσετε τη γάτα σας, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες ειδικών για τους λόγους για τους οποίους αυτό μπορεί να συμβαίνει.

Ο λόγος μπορεί να είναι να μένουν ζεστές κι άνετες

Σαν ιδιοκτήτης γάτας, ίσως παρατηρήσατε ότι ο σύντροφός σας αρέσκεται να βρίσκει ορισμένα από τα πιο θερμά σημεία στο σπίτι για να χαλαρώνει και να ξαπλώνει για ύπνο. Ίσως ξαπλώνει κάτω από τα σκεπάσματα ή περιμένει εσάς για να τον σκεπάσετε με μία κουβέρτα. Όπως οι άνθρωποι, ορισμένα γατάκια ίσως νιώθουν πιο άνετα όταν είναι ζεστά, άρα είναι στόχος τους να αισθάνονται χαλαρά και το ιδανικό σημείο τους μπορεί να είναι δίπλα στο κεφάλι σας το βράδυ. Αλλά γιατί δίπλα στο κεφάλι σας συγκεκριμένα κι όχι στα πόδια σας ή δίπλα στο πλευρό σας;

Ορισμένοι ειδικοί στα αιλουροειδή νομίζουν ότι αυτή η συμπεριφορά σχετίζεται με το γεγονός ότι οι άνθρωποι χάνουν θερμότητα από τα κεφάλια τους. Μένοντας δίπλα στο κεφάλι σας, η γάτα σας μπορεί να μένει άνετη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, το γατάκι σας μπορεί να διαλέξει το μαξιλαράκι σας σαν ζεστό κι άνετο μέρος για ύπνο γιατί άλλες περιοχές του κρεβατιού μπορεί να είναι δροσερές για αυτό. Μοιάζει με μία λογική απόφαση, έτσι δεν είναι;

Είναι απλά αγάπη!

Το αξιαγάπητο γατάκι σας μπορεί να θέλει να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι νοιάζεται για σας και όσο περισσότερο γνωρίζετε το κατοικίδιό σας, τόσο πιο εύκολα είναι να επισημάνετε αυτά τα σημάδια τρυφερότητας. Για παράδειγμα, μερικές γάτες προτιμούν να περνούν χρόνο γουργουρίζοντας στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη τους, ενώ άλλες φροντίζουν να είναι δίπλα στους ιδιοκτήτες τους όσο πιο συχνά μπορούν, ακόμη κι αν σημαίνει ότι είναι απλά στο ίδιο δωμάτιο μαζί.

Όταν το γατάκι τρίβει το πρόσωπό του σε εσάς, ανταποκρίνεται όταν το καλείτε, νιαουρίζει σε εσάς για να τραβήξει την προσοχή σας ή αλληλεπιδρά μαζί σας με τρόπους που αποδεικνύουν ότι του αρέσει να είναι τριγύρω σας, νιώθετε πιθανόν πολύ ιδιαίτερος, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, στην περίπτωση που η γάτα σας θέλει να μοιράζετε το μαξιλάρι σας το βράδι, μπορεί να σημαίνει ότι αυτός είναι ο τρόπος της να δείξει την αγάπη της.

Ίσως η γάτα δεν σας χρησιμοποιεί για να νιώθει απλά ζεστή όταν κοιμάται. Ίσως, επιλέγει να κοιμάται δίπλα σας γιατί θέλει να βρίσκεται κοντά σας. Έτσι την επόμενη φορά που η γάτα σας κουρνιάζει στο πρόσωπό σας, ξεκινάει να πειράζει τα μαλλιά σας και βάζει το ποδαράκι της στο κεφάλι σας, προσπαθείτε να μην νευριάζετε, καθώς αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος να σας πει ότι σας αγαπάει.


Μένοντας ασφαλής από κλωτσιές

Ένας άλλος λόγος που η γάτα σας ίσως επιλέγει να κοιμάται δίπλα στο κεφάλι σας τη νύχτα είναι απλά γιατί της παρέχει ένα πιο ασφαλές μέρος απ’ ότι άλλα μέρη του κρεβατιού. Στο παρελθόν, μπορεί να προσπάθησε να κοιμηθεί δίπλα στους γλουτούς ή τα πόδια σας, μόνο για να ανακαλύψει ότι δεν είναι άνετο ή ασφαλές να μένει δίπλα σας ή στα πόδια του κρεβατιού. Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να δοκίμασε να κοιμάται δίπλα στο κεφάλι σας αντίθετα, κι αν αυτό δούλεψε, μπορεί να έγινε η νέα συνήθειά της και προτίμηση για να κοιμάται εκεί.

Αν τινάζεστε και γυρίζετε όλο το βράδυ, είτε είστε είτε όχι ενήμερος αυτού, η γάτα σας μπορεί να διαταραχθεί από όλη αυτή την κίνηση. Για να αποφύγει να χτυπηθεί κατά λάθος από κάποιο από τα πόδια σας και να αποτρέψει την περίπτωση να τη πετάξετε κατά λάθος από το κρεβάτι, η γάτα σας σκέφτηκε ότι το κεφάλι σας είναι ασφαλέστερο μέρος για να πλαγιάσει για να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έξυπνο γατάκι!

Για να σας μυρίσει καλύτερα

Ένας άλλος πιθανός λόγος που το γατάκι σας επιμένει να κοιμάται δίπλα στο κεφάλι σας: ίσως του αρέσει πώς μυρίζουν τα μαλλιά σας και αυτό μπορεί να το κάνει να αισθάνεται ασφαλές όταν παίρνει έναν υπνάκο. Οι γάτες φροντίζουν να ψάχνουν τα πιο ασφαλή μέρη για να ξεκουράζονται, έτσι με το να κουλουριάζονται δίπλα σας, οι τριχωτοί φίλοι σας σας δείχνουν ότι σας ταυτίζουν με ασφάλεια. Επιπλέον, με το να κουρνιάζουν κοντά σας, το γατάκι σας μπορεί να αφήνει τη μυρωδιά του στο κεφάλι σας, μαρκάροντάς σας βασικά σαν περιουσία της και κάνοντας πιο στέρεο το δεσμό μαζί σας.

Αστείο στοιχείο: Όταν μία γάτα σας δείχνει το πίσω μέρος της, είτε κάθεται στην αγκαλιά σας ή απλώς δίπλα σας ή το πρόσωπό σας, προσπαθήστε να μην προσβάλλεστε. Ότι καταλαβαίνετε ως χονδροειδή συμπεριφορά είναι ουσιαστικά ένα θετικό σημάδι ότι σας εμπιστεύεται αρκετά για να σας γυρίσει την πλάτη της.

Όνειρα γλυκά για εσάς και τη γάτα σας

Εάν δεν σας ενοχλεί να κοιμάται η γάτα σας δίπλα σας, αυτό είναι υπέροχο! Για να κάνετε τα πράγματα πιο άνετα και για τους δύο, μπορεί να προσπαθήσετε να πάρετε ένα μεγαλύτερο μαξιλάρι για να έχετε περισσότερο χώρο για τον τριχωτό φίλο σας και για εσάς. Ή, εάν η γάτα σας μεγαλώνει σε ηλικία ή έχει κινητικά προβλήματα που το κάνουν δύσκολο να ανεβαίνει στο κρεβάτι, μπορεί να επιλέξετε τα πάρετε κάποια σκαλάκια ή μία ράμπα που μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα στο κρεβάτι για να το κάνετε πιο εύκολο για αυτή να ανέβει στο κρεβάτι και να κουρνιάσει στο μαξιλάρι σας.

Είτε η γάτα σας επιλέξει να κοιμηθεί δίπλα σας ή όχι, ο στόχος είναι να πάρετε και οι δύο έναν καλό ύπνο. Αν η γάτα σας σας κρατάει ξύπνιο όλη τη νύχτα, υπάρχουν διάφορα βήματα να κάνετε για να ξεκουραστείτε μέχρι το πρωί. Αν είστε όμως και οι δύο άνετοι όταν μοιράζεστε το μαξιλάρι κατά τη διάρκεια της νύχτας και σας αρέσει να έχετε τον τριχωτό φίλο δίπλα σας όλη την ώρα, μπορεί να ανακαλύψετε ότι είστε ικανοί να ξεκουραστείτε και να κοιμηθείτε πιο εύκολα, άρα προχωρήστε και καλωσορίστε τις αγκάλες από τη γάτα σας.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close