Μενού

Για πόση ώρα να αφήσετε μόνο ένα κουτάβι; Συμβουλές και προϊόντα για να βοηθήσουν

Shares 0

Το να πάρετε ένα κουτάβι είναι φανταστικό, αλλά επίσης φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή σας. Το πρόγραμμα της δουλειάς σας και η κοινωνική σας ζωή πρέπει να προσαρμοστούν γύρω από τις ανάγκες του κουταβιού σας. Τα κουτάβια θέλουν παρέα, άσκηση και αρκετή αλληλεπίδραση. Επίσης, δεν έχουν πολλές αντοχές. Έτσι, πόση ώρα μπορείτε να αφήσετε ένα κουτάβι μόνο του; Αν δουλεύετε πλήρες ωράριο και έχετε ένα κουτάβι, χρειάζεστε βοήθεια, ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής σας. Σκεφτείτε να προσλάβετε ένα φιλικό φροντιστή για καθημερινή φροντίδα.

Πάλι δεν χρειάζεται να είστε με το κουτάβι κάθε δευτερόλεπτο. Το να τα αφήνετε σπίτι μόνα τους για ασφαλείς περιόδους δεν είναι κακό ή επικίνδυνο; Στην πραγματικότητα είναι σημαντικό να προσαρμοστούν να είναι μακριά σας για λίγες ώρες. Μάθετε παραπάνω για το πόσο πρέπει να αφήσετε ένα κουτάβι μόνο του σπίτι και πότε είναι εντάξει να ακολουθείτε αυτή την τακτική.

Πόσο καιρό μπορεί το κουτάβι σας να “αντέξει”;

Τα ενήλικα σκυλιά χρειάζονται να κατουρήσουν από τρεις μέχρι πέντε φορές την ημέρα. Αλλά τα κουτάβια χρειάζονται περισσότερα διαλείμματα!

Γενικά, τα κουτάβια μπορούν να αντέξουν για μία ώρα για κάθε μήνα ηλικίας (άρα ένα τριών μηνών κουτάβι μπορεί να περιμένει για τρεις ώρες για να κατουρήσει). Εδώ έχουμε συνηθισμένα χρονικά όρια για το πόσο τα κουτάβια σας μπορούν να μείνουν μόνα σε διαφορετικές ηλικίες:

8-10 εβδομάδες: Μία ώρα ή λιγότερο. Τα κουτάβια αυτής της ηλικίας δεν μπορούν να κρατάνε τα ούρα τους για παραπάνω από μία ώρα και ακόμη κι έτσι πάλι είναι πιεστική η ανάγκη τους, ορισμένες φορές! Μπορεί να ξεκινήσετε εκπαίδευση για την ούρηση σε αυτή την εποχή, αλλά μην τα αφήνετε μόνα για μεγάλες περιόδους γιατί θα λερώσουν το μέρος.

10-12 εβδομάδες: Οι δύο ώρες είναι το μακρύτερο χρονικό διάστημα που μπορείτε να αφήσετε μόνο του ένα κουτάβι αυτής της ηλικίας.

3-6 μήνες: Σε αυτό το σημείο, αναλογιστείτε τον κανόνα που θέσαμε: μία ώρα για κάθε μήνα. Τα τριών μηνών κουτάβια μπορούν να περιμένουν για τρεις ώρες, τα τεσσάρων για τέσσερις ώρες και ούτω καθεξής.

Μετά από τους έξι μήνες: Ένα μεγαλύτερο κουτάβι, όπως και τα ενήλικα σκυλιά, έχουν την ικανότητα να αντέξουν για παραπάνω από έξι ώρες. Εάν δεν έχετε πολλή ώρα σιγουρευτείτε ότι θα πετάγεστε το μεσημέρι στο σπίτι ή θα υπάρχει ένας φροντιστής που θα προσέχει το κουτάβι όταν εσείς δεν μπορείτε.

Φυσικά οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν να κάνουν με το μέγεθος του κουταβιού, την υγεία και τις συνήθειες του. Αλλά κάθε σκύλος που αναγκάζεται να κρατηθεί για τόσες ώρες βρίσκεται σε κίνδυνο για να αποκτήσει πρόβλημα με το ουρογεννητικό του σύστημα. Το να κρατάτε για τόσες ώρες ένα ζώο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο κι είναι εξαιρετικά άβολη τακτική.

Πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε ένα κουτάβι μόνο σε ένα κουτί;

Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική –αλλά ξεκινήστε σταδιακά. Αφήστε λίγο χρόνο για να συνηθίσει ο σκύλος σας με το κιβώτιο χρησιμοποιώντας κεράσματα και μην τα κλείνετε μέσα. Αφήστε τα να παίξουν μέσα και δίπλα στο κιβώτιο. Ύστερα αυξήστε σε 10 με 15 λεπτά διαλείμματα, εμμένοντας σε αυτές τις βραχείες διακοπές μέχρι το σκυλί σας να προσαρμοσθεί.

Όταν το κουτάβι σας μπορεί να αντέξει το πιο μικρό χρονικό διάστημα, αφήστε τα στο κιβώτιο για αυξανόμενες χρονικές περιόδους. Τελικά, ο σκύλος σας θα γίνει πιο άνετος εκεί.

Χρειάζεται να μένετε στο σπίτι για την ώρα που πραγματοποιείται η εκπαίδευση; μην αφήσετε ένα νέο σκύλο στο κιβώτιο για όλη την ημέρα. (Αυτό θα είναι πολύς χρόνος και για ένα μεγαλύτερο σκυλί!) Σιγουρευτείτε ότι φροντίζετε και προσέχετε το σκύλο σας συνέχεια.

Ο μέγιστος χρόνος που προτείνεται για ένα κιβώτιο, ανά ηλικία:

8-10 εβδομάδες: 30-60 λεπτά

11-14 εβδομάδες: 1-3 ώρες

15- 16 εβδομάδες: 3-4 ώρες

17+εβδομάδες: 4-5 ώρες (όμως μην καταφεύγετε σε αυτό το διάστημα συχνά)

Ακόμη κι αν είστε σπίτι συχνά, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σπίτι κατάλληλα για το σκυλί σας.

Για τις ώρες που θα αφήνετε στο σπίτι μόνο του το κουτάβι, σκεφτείτε να έχει μια ζώνη για κουτάβια! Διαλέξτε μία ασφαλή περιοχή στο σπίτι σας, είτε είναι όλο το σαλόνι, είτε η κρεβατοκάμαρα ή ένα μικρό μέρος της κουζίνας. Εδώ είναι ό,τι χρειάζεστε:

 • Ένα κιβώτιο εάν εκπαιδεύετε.
 • Μικρές πύλες! Η πύλη-άνοιγμα είναι μια αστεία επιλογή εάν το σκυλάκι σας πηδάει από εδώ κι από εκεί. Αν το κάνουν, θα χρειαστείτε κάτι ψηλότερο σε πύλη.
 • Άνετα αντικείμενα όπως κουβέρτες ή τα παλιά σας ρούχα.
 • Τουλάχιστον ένα στρώμα για κατοικίδια.
 • Μικρά μαξιλαράκια.
 • Πολλά από ασφαλή παιχνίδια και μασητικά αντικείμενα: δείτε παρακάτω.

 

Πόση ώρα μπορείτε να αφήσετε μόνο του ένα κουταβάκι; Τα καλύτερα παιχνίδια και μάσες

Πόση ώρα μπορείτε να αφήσετε μόνο του ένα κουτάβι με μασητικό παιχνίδι; Αποφύγετε να αφήνετε μόνο το κουτάβι με μασητικά αντικείμενα που μπορεί να σπάσουν, καθώς κομμάτια μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό. Ασφαλή περισπάσματα για τα κουτάβια είναι τα παρακάτω:

 • Παιχνίδια Κονγκ είναι κλασσικά: γεμίστε τα με κεράσματα ή φυστικοβούτυρο.. Παγώστε τα για πρόκληση!
 • Nina Ottosson παιχνίδια παζλ είναι μια εξαιρετική επιλογή για έξυπνα σκυλιά.
 • Η μεγάλη εκδοχή του κεράσματος Bob-a-Lot είναι αρκετά διάσημη.
 • Ασφαλή μασητικά αντικείμενα πρέπει να υπάρχουν, όπως τα Nylabone.
 • Κάμερες –που μπορεί να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε και να επικοινωνείτε με το κουτάβι σας. Ελέγξτε το Petcube ή το

 

Εάν αφήσετε το κουτάβι σας μόνο για πολλή ώρα, ανεξάρτητα από το πόσα παιχνίδια έχουν για να παίξουν, μπορεί να αναπτύξουν άγχος αποχωρισμού. Ένα κουτάβι σίγουρα χρειάζεται συντροφιά, ώρα για παιχνίδι και διαλείμματα για να κάνει τις ανάγκες του κατά την ημέρα, άρα σιγουρευτείτε ότι το έχετε προγραμματίσει.

 

Πόση ώρα μπορείτε να αφήσετε ένα κουτάβι μόνο του; Η κατάλληλη ώρα για άσκηση είναι το κλειδί

Πέρα από τα διαλείμματα, το κουτάβι σας χρειάζεται πολλή φυσική άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η εκπαίδευση βοηθάει:

 

 • Να μένουν υγιή
 • Να χωνεύουν καλύτερα
 • Να ερεθίζουν το μυαλό τους
 • Να καίνε θερμίδες
 • Να αποφεύγουν τη βαρεμάρα (και συμπεριφορές που οφείλονται στην ανία)
 • Να αποφύγουν το άγχος αποχωρισμού

Τα σκυλιά αγέλης κα τα αθλητικά σκυλιά τυπικά χρειάζονται πιο έντονη δραστηριότητα; χαμηλότερης δύναμης σκυλιά μπορούν να τα καταφέρουν και με λιγότερη άσκηση. Αλλά, κάθε κουτάβι πρέπει να καίει αυτή την ενέργεια ανεξαρτήτως ράτσας.

Πριν αφήσετε το κουτάβι σας μόνο για οποιαδήποτε ώρα, σιγουρευτείτε ότι έχει λάβει μία γρήγορη βόλτα ή μια συνεδρία με παιχνίδι το λιγότερο για 20 λεπτά. Ύστερα, προσθέστε μία ενδιάμεση ώρα για να παίξετε.

Πέρα από τη φυσική άσκηση τα κουτάβια χρειάζονται νοητική άσκηση για να μένουν υγιή, χαρούμενα και καλοσυνάτα όταν αφήνετε το σπίτι. Τα κουτάβια χρειάζονται περισσότερη ασχολία απ’ ότι τα ενήλικα σκυλιά. Χωρίς αυτή, ίσως βαρεθούν και γίνουν καταστροφικά, όταν μείνουν μόνα.

Οι δραστηριότητες εμπλουτισμού βοηθούν όποιες κι αν είναι το κουτάβι σας να παραμένει υγιές και εξισορροπούν την περίοδο του χρόνου που μένουν μόνα τους.

Το συμπέρασμα

Τα κουτάβια, λοιπόν, που είναι μικρότερα από 10 εβδομάδες δεν μπορούν να κρατήσουν την ανάγκη τους παραπάνω από μία ώρα τη φορά και, δεν είναι παρά μόνο μέχρι τους έξι μήνες που τα κουτάβια μπορούν να περιμένουν μέχρι 6 ώρες για να πάνε στην τουαλέτα.

Φροντίστε να παίζετε, να εκπαιδεύετε και να κοινωνικοποιείτε το σκύλο σας –τα σκυλιά είναι ενεργητικά και κοινωνικά ζώα.

Κάποιος φροντιστής μπορεί να είναι αναγκαίος για να δίνει την απαιτούμενη προσοχή στο σκύλο και να παίζει μαζί του.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close