Μενού

Γενναίος αστυνομικός σκύλος αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον αστυνομικό συνάδερφο του ακόμα κι όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι 25 εκατοστών

Shares 314

αστυνομικός σκύλος Ένας αστυνομικός, του οποίου η ζωή σώθηκε από ένα απίστευτο αστυνομικό σκυλί, μίλησε για τον “σούπερ ήρωά” του.

Σε μια αποστολή για να σταματήσουν έναν ύποπτο ληστή, το Γερμανικό Ποιμενικό με τ’ όνομα Finn δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι 25 εκατοστών όμως ακόμα και τότε, αρνήθηκε να αφήσει μόνο του τον αστυνομικό Wardell.

αστυνομικός σκύλος

Η υπόθεση του «πιο γενναίου σκύλου της Βρετανίας» οδήγησε τώρα σε μια αλλαγή στο νόμο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι παραβάτες να τιμωρούνται με σκληρότερες ποινές για την επίθεση αστυνομικών σκύλων ή αλόγων.

Μιλώντας στη Mail On Sunday, ο αστυνομικός Wardell θυμάται πώς εκείνος και ο σκύλος του προσπαθούσαν να εντοπίσουν έναν ληστή που απειλούσε με όπλο έναν οδηγό ταξί.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο ύποπτος ληστής μπήκε μέσα σε πολλά καταστήματα.

Μετά από κυνηγητό τον έπιασαν μέσα σε ένα κήπο και ο Finn άρπαξε το πόδι του.

αστυνομικός σκύλος

αστυνομικός σκύλος

Μέσα σε δευτερόλεπτα, ο αστυνομικός Wardell είδε το χέρι του άντρα να απομακρύνεται από τα πλευρά του σκυλιού του.

“Είδα τη στιγμή που ένα τεράστιο κομμάτι από σκούρο μέταλλο τραβήχτηκε από το στήθος του Finn.”

“Ήταν καλυμμένο με αίμα… ήταν τόσο φαρδύ… ένα οδοντωτό κυνηγετικό μαχαίρι, πιθανότατα περίπου 25 εκατοστών.”

“Στη συνέχεια μας χτύπησε ξανά κόβοντας το κεφάλι του Finn… και το χέρι μου”, είπε ο αστυνομικός.

αστυνομικός σκύλος

αστυνομικός σκύλος

Ο Wardell, ο οποίος ήταν 32 ετών όταν άρχισε να εργάζεται με τον Finn το 2010, λέει ότι φοβήθηκε για τη ζωή του αγαπημένου του φίλου.

“Υπήρχε αίμα παντού,” είπε.

“Τρόμαξα πολύ όταν είδα τραυματισμένο τον πιστό μου σκύλο, ήταν πάντα δίπλα μου και ήξερα ότι είχε έρθει η δικά μου σειρά να τον φροντίσω.”

Ο Finn μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο για να θεραπευθούν τα τραύματά του.

αστυνομικός σκύλος

αστυνομικός σκύλος
“Επέστρεψα στον κτηνίατρο και τον ικέτευσα να σώσει το αγόρι μου όπως έσωσε εκείνος τη ζωή μου.”

Μετά από επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, ο Wardell βοήθησε τον φίλο του ο οποίος για να σωθεί έπρεπε να κάνει 30 ράμματα.

Για τρεις εβδομάδες κοιμόταν σε κρεβάτι δίπλα στο σκυλί του, το οποίο σύμφωνα με την περιγραφή του Wardell ήταν «ίσως το πιο διάσημο αστυνομικό σκυλί στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη τη στιγμή».

Έντεκα εβδομάδες μετά το συμβάν, τον Οκτώβριο του 2016, οι δυο τους επανήλθαν στην υπηρεσία, με τον Finn να συλλαμβάνει κακοποιό στην πρώτη του κιόλας βάρδια.

Ο 16χρονος ύποπτος για το μαχαίρωμα του Finn έχει τώρα καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι σε σκυλί της αστυνομίας και ο Finn αποσύρθηκε από την αστυνομία και περνάει τις μέρες του στο σπίτι του αγαπημένου του αστυνομικού.

διαφορετικό

Shares 314

Σχόλια


Read more:
Close