Μενού

Φτιάχνει αναπηρικά καροτσάκια για κατοικίδια (φωτό)

Shares 8K

κατοικίδια αναπηρικά καροτσάκια Η ευαισθησία φέρνει… ιδέες. Ένας προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Σερβία κατασκευάζει αναπηρικά καροτσάκια για κατοικίδια, συγκεντρώνοντας πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Ντράγκαν Ντιμιτρίγιεβιτς συνέλαβε την ιδέα, όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε το κατοικίδιό του, ένα κουτάβι μόλις τριών μηνών, με το όνομα Μίσα. Η ιδέα του για τα αναπηρικά καροτσάκια για σκύλους κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στη Σερβία, ως μία από τις πρώτες λύσεις που παράγονται σε ευρύτερη κλίμακα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

«Το κατοικίδιό μου τραυματίστηκε από ένα αυτοκίνητο και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση και έπειτα απ” αυτήν, δεν μπορούσε να περπατήσει» δήλωσε ο κ. Ντιμιτρίγιεβιτς και πρόσθεσε:

Το έβλεπα να υποφέρει, να σέρνεται στο πάτωμα και έτσι μια μέρα η κόρη μου, μου είπε ότι στο διαδίκτυο υπήρχε κάτι που παράγεται στις ΗΠΑ και το είδαμε (το αναπηρικό καροτσάκι για τους σκύλους).

Αναζητώντας λύση για να ανακουφίσει τον πόνο του Μίσα, έψαχνε στο διαδίκτυο αναπηρικάκαροτσάκια, όμως -όπως είπε- ήταν πάρα πολύ ακριβά. Τότε, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα παρόμοιο και φθηνότερο αναπηρικό καροτσάκι στο δικό του εργαστήριο.

Κάπως έτσι, κατασκεύασε περισσότερα από 100 προσαρμοσμένα αναπηρικά καροτσάκια για σκύλους και γάτες, με τα περισσότερα από αυτά να αγοράζονται από ιδιοκτήτες σκυλιών σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ των οποίων στην Κροατία, τη Σλοβενία και σε μικρότερο αριθμό στην ΠΓΔΜ.

Τα υλικά; Απλά και χαμηλού κόστους: Μικρές ρόδες, πλαστικοί σωλήνες, παλιές ζώνες, μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Το αναπηρικό καροτσάκι δεν είναι θεραπεία, όμως δίνει τη δυνατότητα στα σκυλιά να τρέξουν, να μυρίσουν, να κάνουν όλα όσα κάνουν συνήθως τα σκυλιά.

Τα καροτσάκια κατασκευάζονται σε συνεργασία και με συμβουλές κτηνιάτρων. Το πρώτο καροτσάκι το κατασκεύασε σε τρεις μέρες, τώρα όμως όλα γίνονται γρηγορότερα.

«Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα σκυλί που ορμά προς τους φίλους ή τον ιδιοκτήτη του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι!» σημείωσε ο κ. Ντιμιτρίγιεβιτς.

κατοικίδια αναπηρικά καροτσάκια

κατοικίδια αναπηρικά καροτσάκια

κατοικίδια αναπηρικά καροτσάκια

πηγή

Shares 8K

Σχόλια


Read more:
Close