Μενού

“Φωνή για τα ζώα”: Να μην παριστάνουν τους έκπληκτους οι αρχές

Shares 53

Η οργάνωση «Φωνή για τα Ζώη της Κύπρου» εκφράζει λύπη και αποτροπιασμό για τον τραγικό θάνατο της Petruna Milchova Nikolova, η οποία, όπως σημειώνει η οργάνωση, «υπήρξε το πιο τραγικό θύμα της αδιαφορίας των αρμοδίων αρχών να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τον περί σκύλων νόμο, που ισχύει εδώ και 14 χρόνια και τις άλλες νομοθεσίες που αφορούν τα ζώα».

ζώα

Σύμφωνα με την οργάνωση, η νομοθεσία προνοεί ότι οι αρμόδιες τοπικές αρχές περισυλλέγουν τα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα και τα μεταφέρουν σε χώρους κράτησης. Προνοεί επίσης ότι αν ιδιοκτήτης αφήνει το σκύλο ή τα σκυλιά του να κυκλοφορούν ελεύθερα, τα σκυλιά περισυλλέγονται και μπορούν να δοθούν άμεσα σε φιλοζωική οργάνωση ή σε άλλο ιδιοκτήτη για υιοθεσία.

«Ας μην παριστάνουν όλοι τους έκπληκτους γι’ αυτό το φρικιαστικό έγκλημα. Αν οι αρμόδιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους σήμερα η Petruna θα ήταν μαζί μας και θα την χαίρονταν οι δικοί της άνθρωποι. Ούτε και τα σκυλιά θα σκοτώνονταν» αναφέρει η οργάνωση, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκπροσωπεί τις σημαντικότερες φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια της Κύπρου. Σημειώνει ακόμη ότι «εκκρεμούν για μία δεκαετία σοβαρότατες τροποποιήσεις στον περί σκύλων νόμο, οι οποίες, για λόγους που όλοι γνωρίζουν, δεν πάνε στη βουλή για ψήφιση».

dialogos

Shares 53

Σχόλια


Read more:
Close