Μενού

«Φιλόζωος» έσφαζε και πουλούσε γάτες σε εστιατόρια στην Κίνα

Shares 936

κακοποίηση ζώων Ενώ υπήρχαν πολύ σκληρές εικόνες, εμείς στο animalplanet.gr επιλέξαμε να μη της αναδημοσιεύσουμε…

Παγκόσμιο σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από εργοστάσια παρασκευής τροφίμων στην Κίνα, καθώς χιλιάδες γάτες αιχμαλωτίζονται, γδέρνονται και καταλήγουν στο τραπέζι των Κινέζων, ως ένας εκλεκτός μεζές για όσους διαθέτουν αρκετά χρήματα.

Είναι γνωστό πως στις ασιατικές χώρες «αξιοποιούνται» όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, ωστόσο οι εικόνες της μαζικής σφαγής και των συνθηκών που διεξάγεται η όλη διαδικασία, προκαλούν σοκ.

Στις κινεζικές πόλεις υπάρχουν «επαγγελματίες» που συλλέγουν και εκτρέφουν γάτες για το συγκεκριμένο σκοπό. Αφού τις σφάξουν και τις καταψύξουν, τις πουλούν σε ακριβά εστιατόρια έναντι 20 γουάν το κιλό ή περίπου 3 ευρώ.

Παρ’ ότι η γάτα όντος χρησιμοποιείται στα κινεζικά πιάτα, η εκτροφή της και κατανάλωσή της ως τρόφιμο έχει απαγορευτεί. Οι εικόνες που ακολουθούν προέρχονται από έναν Κινέζο, ο οποίος ήταν γνωστός για την… αγάπη του για τα ζώα.

Προκειμένου να κρύψει τη δραστηριότητά του, εμφανιζόταν ως φιλόζωος, ενώ στις αποθήκες του είχε αποθηκευμένα εκατοντάδες γάτες και κουνέλια, τα οποία έσφαζε και πουλούσε σε εστιατόρια παρανόμως.

Η έφοδος της αστυνομίας αποκάλυψε τη θηριωδία, ενώ διασώθηκαν 49 γάτες, τις οποίες ο παράνομος προμηθευτής δεν είχε προλάβει να θανατώσει.

Προσοχή σκληρές εικόνες στο βίντεο.

protothema.gr

Shares 936

Σχόλια


Read more:
Close