Μενού

Το φίδι με το… πρόσωπο στην πλάτη έγινε ο σταρ ενός χωριού στην Ινδία

Shares 12

φίδι Σε ένα χωριό της βόρειας Ινδίας, το Gauriganj, ο χειρισμός των φιδιών είναι παιχνιδάκι όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά, όπως φαίνεται και για τα παιδιά.

Κάθε παιδί εκπαιδεύεται να χειρίζεται δηλητηριώδη φίδια έτσι ώστε όταν θα μεγαλώσει να μπορεί να γίνει άσος γητευτής φιδιών σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail. Ένα φίδι, όμως, στο συγκεκριμένο χωριό, φαίνεται πως έχει γίνει το αγαπημένο των παιδιών και ο σταρ της περιοχής έχοντας ένα «χαμογελαστό πρόσωπο» στην πλάτη του όπως λένε οι κάτοικοι. Ο 44χρονος Uttam Nath που είναι εκπαιδευτής αναφέρει ότι οι χωρικοί θεωρούν καθήκον τους να μυήσουν τα νέα μέλη της κοινότητας στο χειρισμό των φιδιών το συντομότερο δυνατό. «Η εκπαίδευση ξεκινάει στα δύο έτη. Τα παιδιά στη συνέχεια διδάσκονται τον τρόπο που χειρίζονται τα φίδια μέχρι να είναι έτοιμα να αναλάβουν τους ρόλους τους στην κοινότητά μας. Πριν βγουν τα παιδιά έξω θα πρέπει να γνωρίζουν όλα τα σχετικά με τα φίδια» λέει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει, επίσης, το δημοσίευμα τα φίδια απολαμβάνουν μια ιερή θέση στο χωριό Gauriganj γι” αυτό μπορεί να δει κανείς τα παιδιά ακόμη και από μικρή ηλικία να χειρίζονται τα ερπετά. Το συγκεκριμένο όμως φίδι έχει ξεχωρίσει και προσελκύει το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των παιδιών έχοντας γίνει η μασκότ της περιοχής. Στο βίντεο που δημοσιεύεται στη Daily Mail φαίνονται τα «παιχνίδια» των παιδιών με τα ερπετά και η οικειότητα που έχουν ως… γητευτές τους!

φίδι φίδι φίδι φίδι φίδι

newsbeast.gr

Shares 12

Σχόλια


Read more:
Close