Μενού

Έσωσαν την ηλικιωμένη σκυλίτσα που περιφερόταν εξαθλιωμένη σε δασώδη περιοχή της Καρδίτσας

Shares 559

κακοποίηση σκύλων Αδέσποτα Η ηλικιωμένη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες εντοπίστηκε να περιφέρεται εξαθλιωμένη και ολομόναχη λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Ραχούλα Καρδίτσας.  Η Ερμιόνη Γιαννακού, η Κατερίνα Γκανάτσιου και η Ελένη Δήμου, γνωστές για το φιλοζωικό έργο που προσφέρουν στ’ αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, αμέσως νοιάστηκαν γι’ αυτό το ταλαιπωρημένο πλάσμα κι άρχισαν τις προσπάθειες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του για να το πιάσουν.

κακοποίηση σκύλων Αδέσποτα

Η σκυλίτσα όμως τρομαγμένη είχε βγει από το δρόμο και κατηφόρισε σε διπλανό γκρεμό για να κρυφτεί στο δάσος. Η επιχείρηση διάσωσης ήταν αρκετά δύσκολη αλλά οι τρεις γυναίκες ήταν αποφασισμένες να βοηθήσουν την σκυλίτσα. Τέσσερις φορές χρειάστηκε να κατέβουν τον γκρεμό μέχρι η Ελένη Δήμου να καταφέρει να την πιάσει, να την πάρει αγκαλιά και να την ανεβάσει με ασφάλεια στο δρόμο.

κακοποίηση σκύλων Αδέσποτα

«Πανάθεμά σε άνθρωπε. Πώς άντεξε η ψυχή σου ν’ αφήσεις αυτό το πλάσμα των μόλις 4 κιλών να φτάσει σ’ αυτήν την άθλια κατάσταση κι έπειτα να το εγκαταλείψεις σε δάσος, σε γκρεμό. Σε λυπάμαι για την άδεια σου ψυχή» αναφέρει με οργή η Ερμιόνη Γιαννακού.

Στη συνέχεια μετέφεραν την σκυλίτσα στον κτηνίατρο Αντώνη Λυμπέρη, ο οποίος αφού πρώτα την περιέθαλψε της έκανε και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Έκανε σναπ τεστ καλααζάρ το οποίο βγήκε αρνητικό. Η σκυλίτσα που προφανώς εγκαταλείφθηκε είναι μεγάλη σε ηλικία.

κακοποίηση σκύλων Αδέσποτα

Τα επάνω δόντια της λείπουν ενώ τα κάτω βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα μάτια της είναι θολά κάτι που σημαίνει ότι δε βλέπει καλά. Το κορμί της είναι εμφανώς αδυνατισμένο με δερματικά προβλήματα. Το τρίχωμά της σκυλίτσας, όσο της έχει απομείνει από τις κακουχίες, ήταν γεμάτο τζίβες και στο κεφάλι της είχε πληγές.

«Καθαρίσαμε και το τρίχωμα της. Μας κουνάει ουρίτσα. Λίγες μέρες θεραπεία για τα δερματικά της χρειάζεται και θα είναι πανέμορφη. Θα της βρούμε μία υπέροχη οικογένεια να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με πολύ αγάπη. Τρώει κυρίως μαλακή τροφή λόγο των δοντιών που τις λείπουν. Όποια βοήθεια θα είναι πολύτιμη κι έχουμε πολύ ανάγκη για βοήθεια» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

κακοποίηση σκύλων Αδέσποτα

Η Σάρα, όπως την ονόμασαν, τέθηκαν υπο την φροντίδα και προστασία των τριών γυναικών που θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε αυτό το πλάσμα με τη τσακισμένη ψυχή να γίνει μια χαρούμενη, πανέμορφη και δυνατή σκυλίτσα. «Πόσο πόνο μπορεί να προκαλέσει ένας άνθρωπος;» αναρωτιέται η Ερμιόνη Γιαννακού, η οποία απευθυνόμενη στον υπεύθυνο που οδήγησε αυτό το πλάσμα στην εξαθλίωση αναφέρει: «Τι μοίρα της προόριζες εσύ που το έκανες αυτό; Εμείς θα την αλλάξουμε αυτή τη μοίρα. Η σκυλίτσα θα ζει πια μέσα σε αγκαλιές και χάδια, περιτριγυρισμένη από αγάπη. Μ’ ακούς; Αγάπη. Ξέρεις άραγε τι είναι αυτό;».

κακοποίηση σκύλων Αδέσποτα

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στα έξοδα περίθαλψης της σκυλίτσας μπορεί να καλέσει την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what’s up) για να του δοθεί ο τραπεζικός λογαριασμός του κτηνίατρου Αντώνη Λυμπέρη. Για να προσφέρετε όποια χρήματα μπορείτε μέσω Paypal το email είναι: [email protected].

istoriesadespoton.gr

Shares 559

Σχόλια


Read more:
Close