Μενού

ΑΙΣΧΟΣ: Αποκεφάλισαν 10 θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο

Shares 685

Δέκα αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες έχουν βρεθεί τους τελευταίους δύο μήνες, στην παραλία της Πλάκας, στη Νάξο και -σύμφωνα με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχελών», ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος για να θεωρηθεί ο θάνατός τους σύμπτωση.

Από τις φωτογραφίες που στάλθηκαν στον Σύλλογο, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά και από το καλοκαίρι του 2016, όταν εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο, ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό τους.

Τέλος, ζητείται να υπάρξει κινητοποίηση των αρχών και κυρίως των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και καλείται όποιος γνωρίζει κάτι για τα περιστατικά να επικοινωνήσει με το λιμεναρχείο Νάξου (τηλ.: 2285022300) ή με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ.: 2108944444, 6941511511)

χελώνες αποκεφαλισμένες χελώνες

Πηγή: naftemporiki

Shares 685

Σχόλια


Read more:
Close