Μενού

Επικό βίντεο με τη μάχη μεταξύ μιας μαύρης σφήκας και μιας ταραντούλας

Shares 0
ταραντούλα σφήκα μαύρη σφήκα
Η διαφορά μεγέθους θα μπορούσε να προδιαθέσει κάποιον στο να προβλέψει «με άνεση» το τελικό αποτέλεσμα αυτής της μάχης.
Κι όμως, η μαύρη σφήκα μπήκε δυναμικά στην επίθεση και κατάφερε να βγει νικήτρια.
Άλλωστε, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της (Tarantula Hawk wasp), το συγκεκριμένο είδος σφήκας (γεράκι ταραντούλας)… κυνηγά ταραντούλες.
Το βίντεο, σύμφωνα δημοσίευμα της MailOnline, τραβήχτηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Στα πλάνα φαίνεται μια μαύρη σφήκα αραχνών μήκους 5 εκατοστών να επιτίθεται με μανία στην ταραντούλα, την οποία καταφέρνει στο τέλος να σύρει μέχρι τη φωλιά της.
Οι θηλυκές σφήκες αραχνών αναζητούν τα θηράματά τους με την όσφρηση και αφού εντοπίσουν τη φωλιά τους, μπαίνουν μέσα και αναγκάζουν τις ταραντούλες να βγουν έξω.  Κατά τη διάρκεια της μάχη η σφήκα προσπαθεί να τσιμπήσει την ταραντούλα, επιτιθέμενη συχνά στη ράχη της. Αν το καταφέρει η ταραντούλα παραλύει. Στη συνέχεια, τη σέρνει στη δική της φωλιά και γεννά ένα αυγό στην κοιλιά της. Μόλις εκκολαφθεί το αυγό, η προνύμφη τρέφεται με τη σάρκα της αράχνης.
Το συγκεκριμένο είδος σφήκας αραχνών (Tarantula Hawk) είναι από τα μεγαλύτερα του είδους. Με τα πόδια τους μπορούν να γαντζώνουν τα θύματά τους, ενώ το τσίμπημά τους θεωρείται ως το δεύτερο πιο οδυνηρό τσίμπημα εντόμου στον κόσμο.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close