Μενού

Εντόπισαν μετά από 4 χρόνια το σπάνιο είδος της λευκής φάλαινας «αλμπίνο» (φωτό, video)

Shares 113

φάλαινα αλμπίνο Μια σπάνια φάλαινα όρκα αλμπίνος, που οι επιστήμονες φοβόντουσαν, ότι μπορεί να έχει πεθάνει, εντοπίστηκε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια. Το θαλάσσιο θηλαστικό, που ονομάζεται «Παγόβουνο», δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την άνοιξη του 2012.

Μόλις, μια στις 10.000 φάλαινες- δολοφόνους, γνωστές και ως όρκες, είναι τελείως λευκές. Οι ερευνητές είχαν θορυβηθεί από την μεγάλη απουσία του Παγόβουνου. Πρόσφατα, το Παγόβουνο εθεάθη ανοιχτά των ακτών των νησιών Κουρίλες στην Ρωσία από τον Αμερικανό ερευνητή, Έριχ Χόιτ.

φάλαινα αλμπίνο

Το Παγόβουνο, η λευκή φάλαινα-δολοφόνος, εθεάθη τελευταία φορά πριν από 4 χρόνια. Οι ερευνητές προσπαθούσαν για πολύ καιρό να επιβεβαιώσουν αν ήταν ζωντανός. Το Παγόβουνο ήταν περίπου 16 ετών, όταν τράβηξε την προσοχή των ερευνητών. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης τον είχαν δει για πρώτη φορά στον βόρειο Ειρηνικό, τον Αύγουστο του 2010. Εκείνη την εποχή ζούσε μαζί με άλλα 12 μέλη της οικογένειάς του.

φάλαινα αλμπίνο

Όταν είχε πρωτοβρεθεί το Παγόβουνο, ο Χόιτ είχε πει: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια εντελώς λευκή αρσενική όρκα. Είναι ένα απίστευτα όμορφο ζώο».

«Το Παγόβουνο είναι τελείως κοινωνικοποιημένο. Ξέρουμε, ότι αυτές οι φάλαινες μένουν μαζί με τις μητέρες τους όλη τους την ζωή και από όσο μπορούμε να δούμε είναι ακριβώς πίσω από την μητέρα του, πιθανόν μαζί με τους αδερφούς του», αναφέρει ο Χόιτ.

φάλαινα αλμπίνο

«Θέλουμε να μάθουμε πολλά για το Παγόβουνο και συγκεκριμένα πως επιβιώνει ως λευκή όρκα», αναφέρει ο Χόιτ.

φάλαινα αλμπίνο

pronews.gr

Shares 113

Σχόλια


Read more:
Close