Μενού

Ένας ψαράς φωτογράφισε πλάσματα σπάνια, παράξενα, τρομακτικά και αλλόκοτα που ζουν στα πιο ανεξερεύνητα μέρη των ωκεανών

Shares 19

θαλάσσια πλάσματα Ο Roman Fedortsov δουλεύει σ’ ένα αλιευτικό σκάφος που έχει έδρα το Μουρμάνσκ, ένα λιμάνι στο παγωμένο βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ξεκίνησε να δημοσιεύει φωτογραφίες από τα πιο ασυνήθιστα αλιεύματά του και όσα πλάσματα βρισκόντουσαν κατά λάθος στα δίχτυα τους.

Οι φωτογραφίες του και ο λογαριασμός του παρέμεναν σχετικά άγνωστοι μέχρι που πρόσφατα κάποιοι πρόσεξαν πως μεταξύ των πλασμάτων στις εικόνες υπήρχαν και μερικά πολύ σπάνια, ακόμη και είδη που ποτέ δεν είχαν ξαναδεί.

Πολλά από τα ψάρια αυτά ζουν σε μεγάλα βάθη, στα πιο σκοτεινά σημεία των ωκεανών και ακόμη και οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να τα απαθανατίσουν.

Τα πλάσματα στις φωτογραφίες του Roman Fedortsov μοιάζουν βγαλμένα από ταινία τρόμου ή κάποιο sci-fi φιλμ, αλλά είναι όλα αληθινά και μερικά ανήκουν στα πιο αρχαία εν ζωή είδη στον πλανήτη. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρθρόποδα που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν σε ταινία με εξωγήινους, καρχαρίες Χίμαιρες που είναι εξαιρετικά σπάνιοι και είναι ένα είδος που οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να μελετήσουν όσο θα ήθελαν, αλλά και ψάρια με όψη τρομακτική που ζουν και κυνηγούν σε ανεξερεύνητα μέρη του ωκεανού.

Αν και σχεδόν όλα τα πλάσματα που ζουν σε τόσο μεγάλα βάθη έχουν περίεργη όψη, πολλά παραμορφώνονται και γίνονται ακόμη πι περίεργα όταν έρχονται στην επιφάνεια εξαιτίας της μεγάλης και απότομης αλλαγής από την επαφή με την ατμοσφαιρική πίεση.

θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα θαλάσσια πλάσματα

Lifo.gr

Shares 19

Σχόλια


Read more:
Close