Μενού

Ένας απλός τρόπος για να φτιάξεις το ενυδρείο σου.

Shares 0

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ψάρια για ένα ενυδρείο στο σπίτι σας, τότε μπράβο! Είναι ένα χόμπι, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ανταποδοτικό. Είναι συνηθισμένο οι άνθρωποι να αγοράζουν ό,τι είναι αναγκαίο για το ενυδρείο από το μαγαζί που θα αγοράσουν τα ψάρια. Υπάρχουν διάφορα θέματα που μπορεί να εμφανισθούν, αλλά όλα καταλήγουν τελικά στο φτωχό σχεδιασμό. Το να φέρνεις στο σπίτι νέα πράγματα απαιτεί χρόνο και σχέδιο, είτε είναι σκύλος είτε είναι ψάρι. Ακόμα, θα γλιτώσεις πολύ χρόνο αναγνωρίζοντας τα πάντα που χρειάζεσαι για να στήσεις ένα ενυδρείο πριν καν το αγοράσεις. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ετοιμάσεις ένα ενυδρείο.

  • Πρώτο πράγμα: Αγόρασε το ψάρι σου

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είδος ψαριού θα ήθελες για το ενυδρείο σου. Μην αποφασίσεις την τελευταία στιγμή στο μαγαζί! Πρέπει να ξέρεις τι είδος ψαριού θα αγοράσεις πριν πραγματοποιήσεις τη συναλλαγή. Κάνε όσο περισσότερη έρευνα μπορείτε, ξεκινώντας με το ψάρι για το οποίο ενδιαφέρεστε. Μπορεί να ξεκινήσετε να διαβάζετε για ένα ψάρι και, να αποδειχθεί ότι δεν είναι για εσάς τελικά. Δεν είναι όλα τα ψάρια για αρχάριους ιδιοκτήτες.

Ψάρια, όπως, τα γκάπυ και τα χρυσόψαρα είναι τα πιο διαδεδομένα για αρχάριους, διότι, είναι σκληροτράχηλα, ενδιαφέροντα και αντέχουν σε επίμονο εκπαιδευτικό κύκλο. Πάντως, αν διαβάσετε για τα ψάρια αυτά, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι ιδανικά για να μείνουν μαζί, λόγω των διαφορετικών απαιτήσεων και συνηθειών που έχουν.

Αν δεν έχετε ιδέα το καλύτερο είναι να ψάξετε σε κάποιο φόρουμ ή ακόμα πηγαίνοντας σε τοπικά μαγαζιά να ρωτήσετε υπαλλήλους και να δείτε ορισμένα ψάρια. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις απαιτήσεις σας και να αναγνωρίσετε ψάρια που τα πάνε καλά μαζί.

  • Τώρα χρειάζεστε ένα ενυδρείο

Τώρα πρέπει να φροντίσετε να ενημερωθείτε για το μέγεθος του ενυδρείου το οποίο ταιριάζει στα ψάρια σας. Ορισμένα ψάρια έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις ακόμη και για το μέγεθος του ενυδρείου. Πρέπει συνεχώς να παραμένετε σε επαγρύπνηση για τις απαιτήσεις των ψαριών σας, όσον αφορά το μέγεθος του ενυδρείου, κατά την ανάπτυξή τους.

Παρακάτω είναι στοιχεία της δεξαμενής που πρέπει να ερευνήσετε για το ψάρι σας:

  • Φιλτράρισμα: Υπάρχει μία ποικιλία φίλτρων στην αγορά. Το μέγεθος, ο τύπος και ο αριθμός των ψαριών που σκοπεύετε να φέρετε στο σπίτι σας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε.
  • Θερμότητα: Μαντέψτε! Δεν χρειάζονται όλα τα ψάρια θέρμανση! Ψάρια δροσερού και ψυχρού νερού δεν χρειάζονται συνήθως θερμαντήρες όταν μένουν σε ελεγχόμενη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Εκτός κι αν το σπίτι σας μένει ασυνήθιστα ψυχρό, δεν χρειάζεστε θερμαντήρα.
  • Υπόστρωμα: Κάθε ψάρι που αναζητά τροφή ή περνά χρόνο στα χαμηλότερα στρώματα του νερού θα έχει προτιμήσεις για συγκεκριμένη ύφανση και πυκνότητα. Το χαλίκι και η άμμος είναι ανενεργά και δεν θα αλλάξουν pH, αλλά, υπάρχουν εξαιρέσεις. Σιγουρευτείτε για τις υποθετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση του υποστρώματος στο περιβάλλον του νερού.
  • Διακοσμήστε τη δεξαμενή

Ζωντανά φυτά είναι μία εξαίρετη προσθήκη στο ενυδρείο σας. Βοηθούν στο ξεφόρτωμα των υπολειμμάτων και μπορεί να εμπλουτίσουν το περιβάλλον του ενυδρείου. Φυσικά πρέπει να προσέχετε, διότι, ορισμένα ψάρια έχουν μια ροπή να καταστρέφουν και να ξεριζώνουν τα φυτά. Πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε το είδος των φυτών που θα φυτέψετε.

Το ντεκόρ μπορεί να είναι μία χαριτωμένη προσθήκη και μπορεί να βοηθήσει σε ένα ενδιαφέρον σκοπό για μερικά ζώα. Ορισμένα ψάρια αρέσκονται να έχουν σπηλιές και βραχώδεις μέρη να περνούν το χρόνο τους. Τα νυχτόβια ψάρια προτιμούν ένα σκοτεινό, ήσυχο μέρος για να περνούν την ώρα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Ανακυκλώστε τη δεξαμενή σας

Η ανακύκλωση της δεξαμενής βοηθάει στην εγκατάσταση επωφελών βακτηρίων στο ενυδρείο σας που μετατρέπουν τα υποπροϊόντα, όπως, το νιτρίτη και την αμμωνία σε νιτρικό άλας που μπορεί να απορροφηθούν  από τα φυτά ή να απομακρυνθούν από την αλλαγή νερού.

Πώς να ανακυκλώνετε μία δεξαμενή

Οι δύο πιο συνήθεις τρόποι είναι οι εξής: Είτε προσθέτετε αμμωνία σε μικρές ποσότητες στη δεξαμενή ή ρίχνετε φαγητό στη δεξαμενή και το αφήνετε να σαπίσει για να δημιουργήσει αμμωνία όσο χαλάει. Αυτό χρησιμεύει ως φαγητό για τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι αποικίες τους. Πρέπει να επενδύσετε σε ένα μετρητή αυτών των στοιχείων και, να ερευνήσετε τους δείκτες κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσης. Όταν η δεξαμενή σας δεν περιέχει αμμωνία και νιτρίτη, αλλά, νιτρικό άλας έχει πραγματοποιηθεί η ανακύκλωση. Εάν έχετε κάποιο γνωστό που γνωρίζει, μπορεί να σας δώσει κάποιες κατευθύνσεις για ο πώς να ανακυκλώνετε σωστά τη δεξαμενή σας. Χρησιμοποιήστε υψηλής αντοχής φίλτρα για να κρατήσετε αμείωτη την ανάπτυξη της αποικίας σας και, να μην αποσπάτε κάθε λίγο και λιγάκι ένα μέρος της με την αλλαγή των φίλτρων.

Τώρα, λοιπόν, είστε έτοιμοι.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close