Μενού

Ένας άγνωστος ήρωας της 11ης Σεπτεμβρίου – Ο σκύλος διασώστης (Εικόνες)

Shares 276

Σκύλος Ένας τετράποδος ήρωας της Νέας Υόρκης, επέστρεψε στην πόλη 14 χρόνια μετά την σοκαριστική τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους που συγκλόνισε τον κόσμο το 2001.

Η Μπρετάν, ο τελευταίος εν ζωή σκύλος διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτηση τραυματιών μετά την επίθεση, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, για να γιορτάσει τα 16α γενέθλια του.

Σκύλος

Το λευκό Golden Retriever πέταξε στη Νέα Υόρκη από το Τέξας όπου ζει με την ιδιοκτήτρια του Ντενίζ Κορλίς, ως επίτιμος προσκεκλημένος και μάλιστα έμεινε στο πολυτελές Hotel 1 του Central Park.

«Η έρευνα στους Δίδυμους Πύργους ήταν η πρώτη μας αποστολή» εξηγεί η Καρλίς, της εθνικής ομάδας καταστροφών Τέξας Task Force 1, που συμμετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σκύλος

Καθ” όλη τη σωματική και συναισθηματική ταραχή, η Μπρετάν εκτός από το να βοηθάει στη διάσωση, συχνά αποτελούσε παρηγοριά για τους πυροσβέστες και προσπαθούσε να τους ηρεμήσει.

Σκύλος

Όπως εξηγεί η Καρλίς: «Ημουν τόσο ευγνώμων που είχα έναν τετράποδο συνεργάτη που με βοήθησε να τα καταφέρω» θυμάται.

Σκύλος

Αφού πήραν το ταξί, έκαναν μια στάση στην πλατεία Times Square, όπου δάκρυα κύλησαν στα μάτια της βλέποντας μία από διαφημιστικές πινακίδες: «Η Νέα Υόρκη καλωσορίζει εσένα και τη μαμά σου» έγραφε η λεζάντα κάτω από μία φωτογραφία της Καρλίς με την Μπρετάν.

Σκύλος

Σκύλος

fanpage.gr

Shares 276

Σχόλια


Read more:
Close