animalplanet.gr | Κατοικίδια & Ζώα

Ένα εγκαταλελειμμένο, έτοιμο να πεθάνει πουλάρι, μεταμορφώνεται σε ένα άλογο πρωταθλητή (Εικόνες, Βίντεο)

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα πουλάρι με το όνομα Gizmo βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση σε ένα χωράφι στην άκρη ενός δρόμου. Σε ηλικία 4 μηνών, εγκαταλείφθηκε, ήταν γεμάτο ψείρες και έπασχε από υποθερμία, αφυδάτωση και πνευμονία.

Ο Gizmo μεταφέρθηκε αμέσως στην Κτηνιατρική Κλινική Catley Cross. Το καημένο αυτό πλάσμα είχε πρόβλημα με την αναπνοή του και για δυο εβδομάδες ήταν ανίκανο να σταθεί όρθιο. Η εξειδικευμένη ομάδα που τον ανέλαβε δούλευε 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα για να τον επαναφέρει στη ζωή. Ήταν ξεκάθαρο πως είχαν να κάνουν με έναν μαχητή που δεν ήθελε να πεθάνει. Η θεραπεία του Gizmo τροφοδοτήθηκε από δωρεές που είχαν κάνει άγνωστοι άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο, αφήνοντας έκπληκτη την ιατρική ομάδα. Η ιστορία του έχει γίνει viral και ο Gizmo έχει γίνει ένα αξιαγάπητο νεαρό άλογο του οποίου η δύναμη και η αποφασιστικότητα συνεχίζει να εμπνέει πολλούς ανθρώπους.

Πρόσφατα, ο Gizmo υιοθετήθηκε οριστικά από την Κτηνιατρική Κλινική Halstead. Τότε και με όλες τις πιθανότητες να είναι εναντίον του από την αρχή, ο Gizmo πήγε να διαγωνιστεί στην κατηγορία νέων στο RSPCA καθώς και στο πρωτάθλημα στο Equifest τον Αύγουστο του 2015. Κατέκτησε τον τίτλο: «Το διασωθέν άλογο της χρονιάς» στο RSPCA! Οι κριτές συγκινήθηκαν τόσο από την ιστορία του που με το ζόρι συγκράτησαν τα δάκρυά τους.

Αυτός ο εκπληκτικός μαχητής αποδεικνύει πως τα πάντα είναι πιθανά. Δείτε παρακάτω τη διαδρομή του Gizmo και παρακαλούμε κοινοποιήστε την στους φίλους σας!

Τον Φεβρουάριου του 2015, ο Gizmo, ένα τεσσάρων μηνών πουλάρι, βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση σε ένα χωράφι στην άκρη ενός δρόμου. Το καημένο ζώο είχε καταρρεύσει και ήταν έτοιμο να πεθάνει.

Ο Gizmo μεταφέρθηκε αμέσως στην Κτηνιατρική Κλινική Catley Cross. Είχε πρόβλημα με την αναπνοή του και ήταν ανίκανο να σταθεί όρθιο. Έπασχε από υποθερμία, αφυδάτωση και πνευμονία. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί είχαν καταλάβει πως είχαν να κάνουν με έναν μαχητή που δεν ήθελε να πεθάνει.

Ο δρόμος για την ανάρρωση του Gizmo ήταν μακρύς και δαπανηρός. Ευτυχώς, άγνωστοι άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο δώρισαν χιλιάδες δολάρια για να λάβει ο Gizmo τη φροντίδα που τόσο απελπισμένα χρειαζόταν.

Το προσωπικό ένιωσε να ερωτεύεται τον Gizmo καθώς του παρείχε την ιατρική περίθαλψη που είχε ανάγκη. Μέτα από συνεχείς μεταγγίσεις αίματος, φορώντας συνέχεια επιδέσμους και λαμβάνοντας αντιβιοτικά καθώς και ένα νέο πρόγραμμα διατροφής, ο Gizmo άρχισε να ανακτά τις χαμένες του δυνάμεις.

Ο Gizmo λάτρευε πραγματικά την φροντίδα που δεχόταν από τους ήρωες γιατρούς.

… Και έμαθε επίσης να συναναστρέφεται με άλλα άλογα!

tilestwra.com | Ένα εγκαταλελειμμένο, έτοιμο να πεθάνει πουλάρι, μεταμορφώνεται σε ένα άλογο πρωταθλητή

Πρόσφατα, ο Gizmo υιοθετήθηκε οριστικά από την Κτηνιατρική Κλινική Halstead.

Και τώρα έρχεται το κερασάκι στην τούρτα: ο Gizmo πήγε να διαγωνιστεί στην κατηγορία νέων στο RSPCA καθώς και στο πρωτάθλημα στο Equifest τον Αύγουστο του 2015. Κατέκτησε τον τίτλο: «Το διασωθέν άλογο της χρονιάς» στο RSPCA!

Οι κριτές συγκινήθηκαν τόσο από την ιστορία του που με το ζόρι συγκράτησαν τα δάκρυά τους. Έξι μήνες πριν αυτό το πουλάρι βρέθηκε πεινασμένο, εγκαταλελειμμένο και έτοιμο να πεθάνει και τώρα έχει γύρω του τόση αγάπη και ένα τρόπαιο.

Η Carolyn Wyse, Χειρουργός Κτηνίατρος στην Κτηνιατρική Κλινική Catley Cross, είπε στο Horse & Hound: «Νόμιζα πως ένας από τους κριτές γελούσε μαζί του στο πρωτάθλημα αλλά αυτός έκλαιγε με λυγμούς. Ήρθαν όλοι για να πουν συγχαρητήρια. Ο Gizmo κοιμήθηκε στο δρόμο για το σπίτι και είχε το πρωινό που του άξιζε στο λιβάδι.»

Πηγή