Μενού

Έλληνες κυνηγοί κατηγορούνται για βασανισμό αγριογούρουνου μετά από αυτό το βίντεο

Shares 425

κακοποίηση ζώων Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν οι εικόνες που κάποιοι «κυνηγοί» ανέβασαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με το βασανισμό ενός αγριογούρουνου από τα σκυλιά τους.

Το βίντεο που μετέφερε στις διωκτικές αρχές η ιστοσελίδα zoosos.gr είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό για το τι είδους άνθρωποι είναι οπλισμένοι γύρω μας!

Όπως θα δείτε αφήνουν για πολλή ώρα ένα χτυπημένο – προφανώς από τις βολίδες τους – αγριογούρουνο να παλεύει με τρία κυνηγόσκυλα, απολαμβάνοντας την άνιση μάχη. Δυστυχώς για εκείνους ο βασανισμός ακόμη και θηράματος – είδος δηλαδή που είναι σε εποχή που μπορείς να το σκοτώσεις – απαγορεύεται και διώκεται βάσει νόμου με ποινικές και διοικητικές ευθύνες και ποινές φυλάκισης αλλά και πρόστιμα μέχρι 30.000 ευρώ.

κακοποίηση ζώων

Ανεξάρτητα όμως από το αν θα έπρεπε να φοβούνται τους νόμους, ή από πιθανούς ισχυρισμούς ότι έγινε για λόγους εκπαίδευσης των σκυλιών, το γεγονός ότι απολαμβάνουν τέτοιο θέαμα και το ανεβάζουν στο διαδίκτυο, πραγματικά πρέπει να προβληματίζει σχετικά με τα ένστικτα που τους ωθούν στο κυνήγι.

Το πρωτότυπο βίντεο σημειώνουμε ότι έχει διάρκεια 1’:42’’

Πηγή: lamiareport.gr

Shares 425

Σχόλια


Read more:
Close