Μενού

Ελέφαντες τρέχουν να βοηθήσουν ελέφαντα που έπεσε σε τσίρκο (Βίντεο)

Shares 189

ελέφαντας Οι ελέφαντες ενός τσίρκου στην Λευκορωσία έτρεξαν να βοηθήσουν έναν φίλο τους ελέφαντα που γλίστρησε κατά την διάρκεια ενός επικίνδυνου ακροβατικού.

Σε ένα βίντεο από το περιστατικό φαίνεται ότι ο ελέφαντας έπεσε από 2 μέτρα περίπου στο έδαφος από τα πλευρά του και για λίγο μόνο απέφυγε τους θεατές που καθόντουσαν στην πρώτη σειρά.   Το καταπληκτικό που συνέβη ήταν ότι αμέσως μετά το οδυνηρό γλίστρημα, δύο άλλοι ελέφαντες που καθόντουσαν στο κέντρο της σκηνής έσπευσαν να τσεκάρουν αν ο φίλος τους που έπεσε ήταν καλά.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από άλλη γωνία, δείχνει τα ανήσυχα ζώα παραμένουν στο πλευρό του καθώς παλεύει να σηκωθεί στα πόδια του.   Κανένας θεατής δεν τραυματίστηκε από την πτώση αλλά τα μίντια στην Λευκορωσία ανέφεραν ότι ο ελέφαντας τραυματίστηκε αλλά παρά τον τραυματισμό του θα είναι έτοιμος σύντομα να εμφανιστεί και πάλι στο τσίρκο.

Το περιστατικό απεικονίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ελέφαντες όταν τους  κάνουν να συμμετάσχουν σε αφύσικες παραστάσεις αλλά αυτό που συμβαίνει πίσω από τις σκηνές στα ζώα είναι ακόμη πιο σοκαριστικό. Το να εκπαιδεύεις ελέφαντες για να εμφανίζονται σε τσίρκο περιλαμβάνει συνήθως μια σειρά από κακοποιήσεις με σκοπό να τους σπάσουν το ηθικό τους μέσω του φόβου και του εκφοβισμού.

ελέφαντας

Ευτυχώς η χρήση ζώων σε τσίρκο είναι κάτι που σβήνει σαν πρακτική σε όλο τον κόσμο τελευταία. Ένα αριθμός από κράτη και τοπικοί δήμοι έχουν απαγορεύσει τέτοιες πρακτικές υπό το φως ανησυχιών για την καλή διαβίωση των ζώων. Οι ΗΠΑ ακόμη δεν έχουν προβεί σε εθνική απαγόρευση αλλά σύντομα θα γίνουν αλλαγές.

lifo.gr

Shares 189

Σχόλια


Read more:
Close