Μενού

Εφτά κατοικίδια που δεν μυρίζουν

Shares 0

Το να έχεις ένα κατοικίδιο μπορεί να προσθέσει πολλά θετικά στη ζωή σου. Μας αγαπούν και μας δίνουν μία ευθύνη να νοιαζόμαστε για αυτά και να μας αγαπούν σαν ανταπόδοση. Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένα ελαττώματα σε ορισμένα κατοικίδια.

Αυτά τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το κόστος της συντήρησης και του χρόνου που απαιτούν από εμάς καθημερινά. Ίσως, το πιο σημαντικό είναι η βρομερή οσμή που προέρχεται από αυτά. Κάποια ζώα μυρίζουν σαφώς έντονα, ενώ, κάποια άλλα ούτε στο ελάχιστο.

Παρακάτω σας παρουσιάζετε ένας κατάλογος με κατοικίδια που δεν χαρακτηρίζονται για την άσχημη μυρωδιά τους.

  1. Τσιντσιλά: Αυτά τα πλάσματα είναι τριχωτά και απαλά, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως τους αρέσει να κρατούν τον εαυτό τους καθαρό. Τα τσιντσιλά δεν έχουν ιδιαίτερη οσμή και καθαρίζονται συχνά για να κρατήσουν καθαρά τον εαυτό τους.
  2. Fancy αρουραίοι: Αυτά τα πλάσματα περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους με το να περιποιούνται και δεν έχουν μια φύσει μυρωδιά. Επίσης, είναι πολύ κοινωνικά όντα, καθώς, τους αρέσει να παίζουν τριγύρω σου.
  3. Παπαγαλάκια: Τα παπαγαλάκι είναι για τους περισσότερους μικρά, έξυπνα πουλιά που τους αρέσει να κάνουν μπάνιο. Η προτίμησή τους αυτή σημαίνει ότι κρατούν τον εαυτό τους καθαρό την περισσότερη ώρα και παράγουν μία φρέσκια μυρωδιά που οι πιο πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν. Όσο κρατάτε το κλουβί τους καθαρό και εφοδιασμένο δεν έχετε να ανησυχείτε για κάτι.
  4. Μπασέντζι: Σε αντίθεση με τα περισσότερα σκυλιά τα Μπασέντζι έχουν τρίχωμα που δεν παγιδεύει τις μυρωδιές. Μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικό για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Άλλα σκυλιά που περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία είναι τα poodle, τα μαλτέζ και τα χάσκι. Παρόλα αυτά τα Μπασέντζι έχουν ένα ψιλό τρίχωμα κι ένα αξιαγάπητο πρόσωπο που τα κάνει ελκυστικά για κάθε ιδιοκτήτη.
  5. Γκέκος: Τα γκέκος δεν προσδίδουν μυρωδιά για σκοπούς επιβίωσης. Αποτελούν εξαιρετικά κατοικίδια γιατί προσαρμόζονται εύκολα σε οποιαδήποτε παροχή προσοχής κι αν τους προσφέρεται.

Στην πραγματικότητα, αν τύχει κι αναδίδουν μία μυρωδιά σημαίνει πως έχουν κάποιο πρόβλημα και πρέπει να πάνε στον κτηνίατρο.

  1. Κουνέλια: Τα κουνέλια είναι εξαιρετικές επιλογές στη λίστα μου. Στην πραγματικότητα το μοναδικό μέρος που μπορεί να μυρίζει είναι η ουρήθρα τους. Το τρίχωμά τους δεν μυρίζει και δεν παγιδεύουν καμία από τις βρωμιές που μπορεί το σπίτι να αποκτήσει. Κρατήστε τα καθαρά και δεν θα αντιμετωπίσετε καμία άσχημη μυρωδιά.

Φίδια: Τα φίδια έχουν φολιδωτό δέρμα που δεν απορροφά τις μυρωδιές τριγύρω τους. Παρόλα αυτά ορισμένα είδη μπορεί να απελευθερώνουν μία βαριά και δυσάρεστη οσμή αν αισθάνονται ότι απειλούνται: είτε αποφύγετε να υιοθετήσετε αυτά τα είδη ή φροντίστε να μην τα κάνετε να φοβούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε εδώ: https://petkeen.com/pets-that-dont-smell/

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close