Μενού

Έφηβος με διαταραχή στη σπονδυλική στήλη έχει μεγάλη καρδιά και σώζει σκυλιά

Shares 0

Όταν ο Τζάκσον Σάβιλ άκουσε για ένα Γκόλντεν Ρετρίβιερ με το όνομα Άρτσι που χρειαζόταν εγχείρηση για να προχωρήσει, ήξερε ότι ήθελε να βοηθήσει.

Η Άρτσι χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο στην Τουρκία, όπου πέρασε δύο μέρες ταλαιπωρημένη από τον πόνο στην άκρη του δρόμου πριν κάποιος τη σώσει. Δουλεύοντας με ένα διεθνή συνεργάτη, την μία κερδοσκοπική Εταιρία Διάσωσης, Εκπαίδευσης κι Εκγύμνασης Γκόλντερ Ρετριβιέρ (SEVA GRREAT) της Νοτιοδυτικής Βιρτζίνια μετέφερε την Άρτσι στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό τον Ιούλιο με άλλα σε ανάγκη σκυλιά και του βρήκε μία ανάδοχο οικογένεια που νοιάζεται για αυτήν.

Ένας ασυνήθιστος δεσμός

Ένας νευρολόγος αποφάσισε ότι η Άρτσι υπέφερε από ένα σπάσιμο στη σπονδυλική στήλη και χρειαζόταν εγχείρηση για να γίνει πιο κινητική και να νιώσει άνετα. Το κέντρο διάσωσης μοιράστηκε την ιστορία της και ζήτησε βοήθεια από τα Social Media, κάτι που συγκίνησε τον Τζάκσον.

Ο δεκατριάχρονος κάτοικος της Βιρτζίνια έχει ήδη κάνει τρία χειρουργεία στη σοπνδυλική στήλη εξαιτίας μυϊκής ατροφίας στη σπονδυλική στήλη.

“Η μυϊκή ατροφία είναι μία νευρομυϊκή διαταραχή που επηρεάζει τους μυς του σώματος –τους μυς που χρησιμοποιούνται για περπάτημα, σύρσιμο, αναπνοή κι ακόμα για την κατάποση,” μας είπε ο Τζάκσον. “Έχω ένα μηχανισμό βήχα, έναν εισπνευστήρα κι έναν αεραγωγό για να χρησιμοποιήσω όταν θέλω να αναπνεύσω. Κι ακόμη έχω μία αναπηρική καρέκλα με την οποία μπορώ να μεταφέρομαι τριγύρω.”

Ο Τζάκσον ήταν τόσο ανήσυχος για το μέλλον της Άρτσι που ρώτησε τον ίδιο το νευρολόγο του για την κατάστασή της και ανακουφίστηκε μάλιστα που άκουσε ότι ο σκύλος είχε μια καλή πρόγνωση για την εγχείρηση. Με λίγα λόγια, ξεκίνησε να δημιουργεί και να πουλάει συνηθισμένες μπαντάνες για σκύλους μέσα από μία δουλειά που ξεκίνησε το καλοκαίρι γνωστή με το όνομα RockStar Life Designs –και κάνει δωρεά $5 για κάθε πώληση του κέντρου διάσωσης SEVA GRREAT.

“Έκανα περίπου 230 μπαντάνες και δώρησα περίπου $1.200 στο SEVA GRREAT,” είπε.

Ο δρόμος προς την ανάρρωση

Το χειρουργεία της Άρτσι τον Αύγουστο ήταν μια επιτυχία και, ο Τζάκσον ακολούθησε την ανάρρωση στενά από τη σελίδα του σκύλου στο Facebook, Archie Arch A Roux.

“Από τότε που έκανε τη χειρουργική της επέμβαση, έχει μια ουλή όπως έχω κι εγώ,” είπε.

Δεν είναι μόνο αυτό που έχουν κοινό. Οι δύο πρόσφατα γιόρτασαν τα γενέθλιά τους –ο Τζάκσον έγινε 13 και η Άρτσι 2- και τώρα μοιράζονται το ίδιο σπίτι.

Ο Τζάκσον και η οικογένειά του υιοθέτησαν την Άρτσι!

Η Άρτσι έρχεται σπίτι

Η Άρτσι αγαπάει να βρίσκεται μαζί με ανθρώπους, όπως την ηλεκτρική καρέκλα του Τζάκσον και, σε λιγότερο από μία βδομάδα, έμαθε σημάδια όπως “κάθησε”, “μείνε” κι ακόμα “κάνε το νεκρό.” Αυτό το εκπληκτικό Ρετριβιέ προχωράει κουτσαίνοντας και δεν πρέπει να σκαρφαλώνει βήματα ή να πηδάει στα έπιπλα, αλλά το σπίτι έχει ράμπες για το Τζάκσον, που είναι εξαίρετα για την Άρτσι.

“Έχει πλάκα. Είναι χαρούμενος. Είναι έξυπνος,” είπε ο Τζάκσον για το νέο κατοικίδιό του. “Μπορεί να γίνει πεισματάρης και ορμητικός. Σήμερα τον άκουσα να γαυγίζει ορμητικά για πρώτη φορά στο σπίτι μας. Νομίζω ότι γαύγισε σε ένα φορτηγό σκουπιδιών  που βρισκόταν έξω από το σπίτι μας.”

Το αξιαγάπητο σκυλί έχει ήδη γοητεύσει τα σκυλιά της οικογένειας: “Είναι σαν τέλειοι θείοι για την Άρτσι,” είπε. “Πάντα πηδάνε πάνω της και την ακολουθούν όπου πηγαίνει.”

Βοήθεια, ελπίδα και συμπόνοια

Ο Τζάκσον έφτιαξε επίσης μπλουζάκια με βαμμένη γραβάτα για να δωρήσει την SMA Proud, μία ομάδα που βοηθάει στην παροχή φαγητού, βόλτες και σε άλλα έξοδα ταξιδιού που συνδέονται με θεραπείες σε ασθενείς. Γεμίζει ακόμη σακούλες με σαπούνι, αποσμητικά, κάλτσες, κράκερς, μπουκάλια νερό και απολυμαντικά χεριών για να τα δίνει σε άστεγους ανθρώπους.

“Αν θέλετε να βοηθήσετε κάποιον ή κάποιο Γκόλντερ Ρετριβιέρ που βρίσκεται σε ανάγκη, μη διστάσετε να προσπαθήσετε,” δηλώνει.

Μια οικογένεια γεμάτη αγάπη ολοκληρώνει τον κύκλο

Η οικογένεια του Τζάκσον –που περιλαμβάνει τον πατέρα του, Μπιλ; Τα μεγάλα αδέλφια του, Ζικ και Κλέιτον; και τη μητέρα του Στέισι –είναι υποστηρικτικοί και περήφανοι. Η πιο μεγάλη αδελφή του, η Μόργκαν, πέθανε από βραδυκαρδία που συνδέεται με μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης πριν γεννηθεί.

“Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Τζάκσον. Μερικές μέρες δεν ξέρω από πού πήρε κι έγινε αυτό το εκπληκτικό παιδί,” λέει η Stacy Saville.

Θαυμάζει τη βαθιά ενσυναίσθησή του. Για παράδειγμα, ο Τζάκσον ένιωσε λυπημένος για την Άρτσι όχι μόνο εξαιτίας του τραυματισμού, αλλά γιατί το σκυλί έμεινε για πολλές ώρες στην άκρη του δρόμου πριν κάποιος το βοηθήσει.

“Νομίζω ότι αυτό είναι το μέρος που πραγματικά τον ακούμπησε: το ότι πέρασαν δυο μέρες μέχρι κάποιος να της δείξει συμπόνοια,” είπε.

Είναι εντυπωσιασμένη με το σκυλάκι και πιστεύει ότι είναι ένα μοναδικό σκυλί.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close