Μενού

«Έφεραν πίσω στη ζωή» το κατοικίδιό τους με κλωνοποίηση (Φωτογραφίες)

Shares 19

Σκύλος κλωνοποίηση κατοικίδιο Στη γέννηση δύο κουταβιών με τη μέθοδο της κλωνοποίησης προσμένει ένα ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απώλεια του πολυαγαπημένου τους σκύλου.

Η Laura Ζak και ο σύντροφός της Richard Remde από το Yorkshire, μη μπορώντας να αποδεχτούν τον θάνατο του πιστού τους κατοικιδίου, πήραν την απόφαση να απευθυνθούν στο αμφιλεγόμενο εργαστήριο Sooam Biotech Research Foundation, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες κλωνοποίησης σκύλων.
Το ζευγάρι διέθεσε το ποσό των 200.000 δολαρίων για την απόκτηση των δυο κλωνοποιημένων κουταβιών που θα φέρουν εξ ολοκλήρου το DNA του αγαπημένου τους κατοικιδίου.

«Θα κάναμε τα πάντα για να δούμε το πρόσωπό του ξανά», αναφέρει η Laura σε δήλωσή της.

Ο πιστός φίλος του ζευγαριού έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο, αφήνοντας τους συντετριμμένους. «Αναθρέψαμε τον Dylan από όταν ήταν κουτάβι. Τον αγαπούσαμε πολύ, ήταν το μωρό μας, το παιδί μας, ήταν ολόκληρος ο κόσμος μας».
Σκύλος κλωνοποίηση κατοικίδιο
Σύμφωνα με τους ερευνητές του εργαστηρίου Sooam τα δύο κουτάβια που πρόκειται να γεννηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν το ίδιο DNA με τον Dylan, και είναι πολύ πιθανό να του μοιάζουν και να μοιραστούν κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς του.
Ο Woo Suk Hwang, ένας από τους κορυφαίους ερευνητές στο εργαστήριο Sooam, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Το 2004 ηγήθηκε μιας ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, η οποία ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε ένα κλωνοποιημένο ανθρώπινο έμβρυο σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα.
Εντούτοις, μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή που ανέλαβε να εξετάσει τα ευρήματα δεν βρήκε στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν και τον Ιανουάριο του 2006, το περιοδικό Science, στο οποίο είχε αρχικά δημοσιευθεί η έρευνα, προχώρησε σε ανάκλησή της.
Η κλωνοποίηση των κουταβιών επικρίθηκε εντόνως από αρκετούς φορείς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η βρετανική φιλοζωική οργάνωση RSPCA. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά ηθικά ζητήματα και ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή της τεχνολογίας κλωνοποίησης στα ζώα. Η κλωνοποίηση ζώων απαιτεί διαδικασίες που προκαλούν πόνο και αγωνία, με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά αποτυχίας και θνησιμότητας. Υπάρχει επίσης ένα σύνολο στοιχείων ότι τα κλωνοποιημένα ζώα υποφέρουν συχνά από σωματικές ασθένειες όπως όγκους, πνευμονία και παθολογικά πρότυπα ανάπτυξης».
Shares 19

Σχόλια


Read more:
Close