Μενού

Έχουμε ξεφύγει! Πλαστική εγχείρηση για σκύλους;

Shares 37

σκύλοι Τι άλλο θα ακούσουμε και πόσο ακόμη θα ταλαιπωρήσουμε τους σκύλους μας; Τους βάφουμε ροζ, τους κάνουμε τατουάζ, τους κουρεύουμε σαν πρόβατα, τους βγάζουμε τις φωνητικές χορδές, τους βγάζουμε τα νύχια!

Το κακό είναι πως κάθε νέα μόδα που βρίσκει έδαφος στο εξωτερικό έρχεται σιγά σιγά και στη χώρα μας. Το έχουμε ξαναπεί. Ότι είναι έξω από τη φύση του σκύλου ή της γάτας μας, πρόκειται για ξεκάθαρη κακοποίηση.

Στην Νότια Κορέα η πλαστική εγχείρηση για σκύλους είναι η νέα μόδα. Πολλά χρόνια τώρα τέτοιες επεμβάσεις γινόντουσαν σε κατοικίδια, για λόγους υγείας. Φυσικά, κάπως έτσι ξεκίνησαν οι επεμβάσεις αυτές και στους ανθρώπους και στη συνέχεια ξέφυγε η κατάσταση.

Οι κορεάτες κάνουν επεμβάσεις στα σκυλιά τους «διορθώνοντας» οτιδήποτε αυτοί θεωρούν «άσχημο῾῾ Μπορεί να είναι η ουρά, τα αυτιά, τα μάτια ακόμα και το στόμα τους! Σύμφωνα με έρευνα το 63% των Κορεατών σκέφτεται να κάνει πλαστική εγχείριση στο σκύλο τους.

Η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια! Ας ελπίσουμε πως εμείς οι Έλληνες δεν θα ακολουθήσουμε τη νέα μόδα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με τα κατοικίδια έχουν δει τα μάτια τόσα πολλά, που φοβάμαι πως η ευχή μου θα πέσει στο κενό.

Ο Δημήτρης Κοτάκος σπουδάζει στο British College of Canine Studies και είναι απόφοιτος της Stardogs Trainers Academy. Είναι μέλος του Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών (Ο.Κ.Α) και Ομίλου Ριτρίβερ Ελλάδος. Είναι επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
petsonly.gr
Shares 37

Σχόλια


Read more:
Close