Μενού

Έχασε τα πόδια του στη φρικτή «Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου», η ζωή όμως του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία

Shares 225

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου Εμείς μπορεί να αποκαλούμε τα σκυλιά ως τους καλύτερους μας φίλους, τους συντρόφους μας και μερικά από τα πιο ανιδιοτελή πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά. Δεν εκτιμούν όλοι το πόσο υπέροχα πλάσματα είναι. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι μπορούν να είναι σκληροί και αναίσθητοι και το έχουμε δει ξανά και ξανά.

Μπορείτε να φανταστείτε ότι το αγαπημένο σας κατοικίδιο βρίσκεται στο πιάτο κάποιου άλλου; Όχι, έτσι;

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν ως λιχουδιές και όχι σαν έναν φίλο ή ένα κατοικίδιο. Μπορούν να έχουν πολλούς λόγους για να το κάνουν αυτό, αλλά κανένας από αυτούς δεν δικαιολογεί την σκληρότητα που δέχονται αυτά τα πλάσματα.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

Σε πολλές χώρες, υπάρχουν αγροκτήματα που παράγουν κρέας σκύλου και εκτρέφουν τα σκυλιά για να τα σφάξουν μόλις μεγαλώσουν.

Παρά το γεγονός ότι έχουν κατηγορηθεί από τις ομάδες δικαιωμάτων των ζώων, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να καταργηθούν οι εν λόγω μονάδες. Ενώ μερικά σκυλιά καταφέρνουν να ξεφεύγουν από αυτά τα θανατηφόρα αγροκτήματα, κάποια μένουν παγιδευμένα εκεί και πρέπει να πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα. Αν και υπάρχουν πολλοί διασώστες που προσπαθούν το καλύτερο γι’ αυτά, δυστυχώς τα σκυλιά δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση όταν αυτοί φτάνουν στα αγροκτήματα.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

Η Chi Chi, ένα όμορφο και αγαπησιάρικο  golden retriever, επέζησε κατά κάποιο τρόπο από όλα τα βασανιστήρια που της έκαναν στο εκτροφείο, αλλά μέσα απ’ τη διαδικασία αυτή έχασε και τα τέσσερα πόδια της.

Αν και οι διασώστες δεν έχουν ακόμη καταλάβει πώς κατέληξε στο αγρόκτημα, η κατάσταση στην οποία βρέθηκε έδειχνε το μαρτύριο και τις φρικαλεότητες που πέρασε όσο ήταν εκεί.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

Βρέθηκε κρεμασμένη ανάποδα από τα πόδια της για να γίνουν το κρέας και τα οστά της πιο γευστικά.

Αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντ’ αυτού, διακόπηκε η κυκλοφορία του αίματος στα άκρα της, με αποτέλεσμα να νεκρώσουν. Η Chi Chi δεν ήταν πλέον κατάλληλη για κατανάλωση, έτσι πετάχτηκε σε μια σακούλα σκουπιδιών.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

Το ότι την πέταξαν στα σκουπίδια ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην Chi Chi.

Βρέθηκε γρήγορα από έναν οργανισμό διάσωσης σκύλων που ονομάζεται Dogs in the Dark. Την βρήκαν πάνω στην ώρα και την μετέφεραν στο καταφύγιο. Δυστυχώς, και τα τέσσερα πόδια της Chi Chi είχαν τέτοιες ζημιές που έπρεπε να ακρωτηριαστεί αμέσως προκειμένου να ζήσει.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

Ευτυχώς, το υπόλοιπο σώμα της Chi Chi φαινόταν εντάξει. Έπρεπε απλά να υποστεί  τον ακρωτηριασμό.

Η χειρουργική της επέμβαση ήταν επιτυχής και η ανάρρωσή της ήταν γρήγορη. Τελικά, το αγγελούδι ήταν έτοιμο να πάρει την πρώτη πτήση για την Καλιφόρνια.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

Αφού εκεί, οι εθελοντές της Animal Rescue, Media, and Education (ARME) ανέλαβαν να βοηθήσουν την Chi Chi να εκπληρώσει το όνειρό της για μια κανονική και ευτυχισμένη ζωή.

Εκεί ήταν σε θέση να χαρεί το χορτάρι για πρώτη φορά και η απίστευτη προσωπικότητα της άγγιξε γρήγορα πολλές καρδιές. Επόμενο ήταν να βρει σύντομα ένα νέο σπίτι στην Αριζόνα. Η καινούργια οικογένειά της, οι Howells, δεν σχεδίαζε να υιοθετήσει ακόμα ένα σκυλί διάσωσης, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην μικρή Chi Chi. Σκέφτηκαν ότι θα ήταν μια συμπαθητική προσθήκη στην οικογένεια των τριών άλλων σκυλιών διάσωσης που είχαν ήδη.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

Από τη στιγμή που υιοθέτησαν τη Chi Chi, οι Howells άρχισαν να μαζεύουν χρήματα για να τη βοηθήσουν να περπατήσει ξανά.

Ήθελαν να κάνουν τη ζωή της πιο εύκολη κι έτσι αποφάσισαν να της βάλουν πρόσθετα πόδια.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

“Η Chi Chi είναι πολύ παιχνιδιάρα. Χαίρεται τη ζωή της και παίζει συνεχώς στο χορτάρι. Τα πρόσθετα πόδια της έχουν δώσει πίσω την ελευθερία της,” είπαν οι Howells σε μια συνέντευξή τους.

Αν και ήξεραν ότι ποτέ δεν θα έχει την ίδια κινητικότητα όπως ένα κανονικό σκυλί με τέσσερα λειτουργικά πόδια, ήξεραν ότι Chi Chi θα ήταν σε θέση να τρέξει και να παίξει για, ενδεχομένως, πρώτη φορά στη ζωή της με τα πρόσθετα πόδια. Έτσι προχώρησαν σ’ αυτή τη διαδικασία και ξόδεψαν $3000 για να βοηθήσουν την Chi Chi και να της δώσουν μια νέα ευκαιρία στη ζωή.

κακοποίηση σκύλων Βιομηχανία Κρέατος Σκύλου

diaforetiko.gr

Shares 225

Σχόλια


Read more:
Close