Μενού

Δουλεύω σε ένα καταφύγιο με γαϊδουράκια και κάθε μέρα απαθανατίζω την απερίγραπτη ομορφιά τους!

Shares 0

Η 8η Μαΐου είναι η επίσημη μέρα γαϊδάρου, αλλά, υπάρχουν μέρη όπου αυτοί γιορτάζονται καθημερινά: Δουλεύω για το Rifugio degli Asinelli, ένα ιταλικό καταφύγιο για γάιδαρους, μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 1969, με βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο μα με διεθνή δράση για την προστασία του γαϊδάρου. Σκοπός είναι να ενισχύσει τη γνώση και να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν πόσο μοναδικά είναι αυτά τα συχνά παρεξηγημένα ζώα!

135 γάιδαροι και μουλάρια ζούνε στο Rifugio, τα περισσότερα από αυτά έχουν σωθεί ύστερα από κακή μεταχείριση και παραμέληση. Εδώ, στη Sala Biellese, στη Βόρεια Ιταλία βοηθούμε το σώμα και τη ψυχή να γιατρευθούν: Τα νέα σε ηλικία μπορούν να βρουν ένα καινούριο μέρος (πάντα μαζί με το ταίρι, γιατί οι γάιδαροι είναι γνωστό ότι έχουν ισχυρούς δεσμούς και συχνά έναν καλύτερο φίλο για σύντροφο), ενώ, οι πιο ηλικιωμένοι γάιδαροι ή αυτοί με ασθένειες έχουν την εγγύηση ενός ασφαλούς μέρους για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Μόλις αποκτήσω ελεύθερο χρόνο, πηγαίνω έξω με την κάμερα και τραβάω φωτογραφίες για να μοιραστώ την ομορφιά τους με όλους.

Όλες οι φωτογραφίες μου περιλαμβάνουν κακοποιημένα ζώα που στάθηκαν ηρωικώς και μερικές φορές επιβίωσαν τα χειρότερα. Ακόμη κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις οι πρώτινοι ιδιοκτήτες ήτανε πολύ σκληροί με τα γαϊδουράκια, αυτοί οι γάιδαροι διδάσκουν το παράδειγμα της συγχώρεσης και φανερώνουν ότι η σκληρή ζωή δεν χρειάζεται να σημαδεύει για πάντα τις καρδιές μας.

Οι γάιδαροι είναι πανέξυπνοι, περίεργοι, παιχνιδιάρηδες, φιλικοί και μερικές στιγμές άτακτοι… και ο κάθε ένας από αυτόν είναι μοναδικός. Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες και είμαι σίγουρος ότι θα τους ερωτευτείτε!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close