Μενού

Δείξε μου το κατοικίδιό σου, να σου πω ποιος είσαι!

Shares 125
κατοικίδιο Κανονικά η παροιμία είναι δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, αλλά εδώ που τα λέμε δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία η αντικατάσταση της λέξης φίλος από τη λέξη pet, καθώς τα κατοικίδια μας, είναι οι καλύτεροι φίλοι.

Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι περισσότερο φίλοι από τους φίλους μας, καθώς με αυτά ζούμε καθημερινά μέσα και έξω από το σπίτι. Κλαίμε και γελάμε μαζί, κοιμόμαστε μαζί, μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο, διασκεδάζουμε, τραγουδάμε. Συνοδοιπόροι και φιλαράκια σε όλες τις φάσεις της ζωής μας.
Γνωρίζουν τα μυστικά μας, και η αλήθεια είναι πως μπορούν να μας «προδώσουν». Η πρώτη απόδειξη; Μα, φυσικά η επιλογή των κατοικίδιων. Βέβαια, οι φιλόζωοι άνθρωποι ποτέ δεν κάνουμε διακρίσεις, καθώς από πρώτο χέρι γνωρίζουμε πως αν ήταν δυνατόν θα υιοθετούσαμε όλα τα αδέσποτα του κόσμου.
Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια μεταξύ αυτών που επιλέγουν για κατοικίδιο ένα σκυλί με αυτούς που επιλέγουν για παράδειγμα ένα φίδι. Όσο και αν αγαπάμε τα ζώα, «τι στο καλό να σκέφτεται ένας άνθρωπος που κοιμάται στον ίδιο χώρο με ένα φίδι όσο άκακο και αν είναι;»

Οι γάτες λατρεύτηκαν σαν Θεοί από τους ανθρώπους

κατοικίδιο
Γατόνια

Οι γάτες είναι ανεξάρτητες, απρόβλεπτες και με χαρακτήρα που δύσκολα πειθαρχείς. Μάλλον o ιδιοκτήτης μιας γάτας γοητεύεται από το άγνωστο, ενώ ξέρει να εκτιμά την ευστροφία και την εξυπνάδα. Δεν φαίνεται να φοβάται, ενώ οι σκέψεις που έχει είναι πολλές, περίπλοκες και ευφάνταστες.
Άπιστες; Ένσταση κύριε πρόεδρε, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ούτε τις γάτες ούτε και εμάς ότι είμαστε άπιστοι. Μπορεί δύσκολα να εμπιστευόμαστε, αλλά αν παραδοθούμε, θα περιμένουμε σαν την Πηνελόπη τον ιδιοκτήτη μας, όσο και αν αργήσει.

Τα σκυλιά οι φίλοι μας

κατοικίδιο
Σκυλόνια

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες και ιδιοσυγκρασίες σκυλιών, που το καθένα από αυτά να θέλουν έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης. Ωστόσο, υπάρχει ένα σύνθημα που όλα τα ενώνει. Τα μάτια των σκυλιών μιλάνε όλες τις γλώσσες και λένε πολλά.
Ιδιοκτήτες σκυλιών ξέρουμε πως είστε τρυφεροί, αγαπούληδες και ευαίσθητοι. Λατρεύετε να λατρεύεστε και χάνεστε με τις ώρες κάτω από τα σεντόνια, αγκαλιά με αγαπημένους και σκυλιά.
Θέλετε σχέσεις με έντονες αλληλεπιδράσεις, ενώ τις χτίζετε φροντίζοντας τα θεμέλια να βασίζονται σε δύο κομβικά σημεία: Εμπιστοσύνη και πολύ, μα πάρα πολύ συναίσθημα. Ίσως να διαβάζετε και Νίτσε » Ό,τι δεν προετοιμάζει το πάθος, αυτό είναι απορριπτέο»!

Ο χορός του φιδιού και εμείς

κατοικίδιο
Φιδούμπα

Και όμως το φίδι για πολλούς είναι ένα συναρπαστικό κατοικίδιο, ιδιαίτερο μεν, για ιδιαίτερους ανθρώπους δε. Καθαρό, προσεχτικό που ξέρει να ελίσσεται. Απαιτεί φροντίδα και προσεχτικότατα, αλλά δεν μπορεί να γίνει και ο πιο στενός φίλος του ανθρώπου.
Αγαπητέ ιδιοκτήτη φιδιών, μάλλον σου αρέσει να δίνεσαι και να φροντίζεις, χωρίς όμως να απαιτείς στενή τουλάχιστον πρακτικά σύνδεση με όσους συναναστρέφεσαι. Η πλατωνική σύνδεση μάλλον είναι αυτή που σε έλκει όπως ακριβώς η μαγική κίνηση ενός φιδιού, ενώ φροντίζεις να διαρκεί καιρό. Σε καταλάβαμε!

Αχ, κουνελάκι ξύλο που θα το φας

κατοικίδιο
Κουνελόνια

Τα κουνέλια είναι χαριτωμένα με περίεργη συμπεριφορά καθώς πολλές φορές η κινησιολογία τους μας μπερδεύει. Χαμηλωμένο κεφαλάκι, αλματάκια στον αέρα, άλλοτε αποφεύγουν τα χάδια και άλλοτε τα χρειάζονται.
Κυρίες και κύριοι που αγαπάτε τα κουνέλια, μάλλον είστε από τους ανθρώπους που πριν καθίσουν σε μια περιοχή πρέπει πρώτα να την μελετήσετε. Όταν νιώσετε εντάξει με τον χώρο ξέρετε πως να επιβληθείτε με την παρουσία σας, ενώ στα παιχνίδια «αγάπης» αν και λίγο άγαρμποι όπως και το κατοικίδιο σας, καθώς το κουνέλι μπορεί να εκφράσει την αγάπη του ακόμη και με ένα μικρό δαγκωματάκι, θέλετε να βρίσκεστε συνέχεια σε σχέσεις γεμάτες φροντίδα, περιποίηση, καλοπέραση και αγάπη.
Είστε και εσείς θερμοί υποστηρικτές των τρυφερών συναισθημάτων.

Το “πε το “πε ο παπαγάλος

κατοικίδιο
Παπαγαλέϊτο

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά κατοικίδια που μπορεί να υπάρχει σε ένα σπίτι, καθώς τα τραγούδια, οι φωνές και οι μιμήσεις είναι το αγαπημένο χόμπι του παπαγάλου.
Τώρα που τα λέμε φίλε ιδιοκτήτη παπαγάλου, αν δεν ταιριάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε. Μάλλον είσαι ένα «όργιο» της νύχτας και party animal, που δεν αντέχεις στη ζωή σου να μην υπάρχει κίνηση. Χιούμορ, ενέργεια, διασκέδαση. Τρεις λέξεις σε χαρακτηρίζουν.
Και όσο για τις σχέσεις; Υπάρχει ένα άσμα: Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. “Οπα! Πλάκα σου κάνουμε μωρέ γκρινιάρη. Αν είσαι όπως τα παπαγαλάκια σου, τότε είσαι μονογαμικός και καταλαβαίνεις καλύτερα από κάθε άλλον το «Love is in the air».
Άντε και καλή συγκατοίκηση!

pathfinder.gr

Shares 125

Σχόλια


Read more:
Close