Μενού

Δύσκολη αποδείχθηκε η άγρια ζωή για έναν μικρό αρκούδο

Shares 7

Αρκτούρος αρκούδος Η εξοικείωσή του με τους ανθρώπους δεν βοήθησε τον Πάτρικ, τη μικρή ορφανή αρκούδα που είχε περιθάλψει από μωρό ο «Αρκτούρος» και απελευθέρωσε πριν από έναν μήνα, να ζήσει ελεύθερος στη φύση και επέστρεψε τελικά… μόνος του κοντά στο Καταφύγιο, στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Ο Πάτρικ, ο οποίος μεγάλωσε σε χώρο του «Αρκτούρου» στον Αετό Φλώρινας, εμφανίστηκε σε μη επισκέψιμο σημείο του Καταφυγίου και οι φροντιστές τον αναγνώρισαν αμέσως από το κολάρο παρακολούθησης που φορούσε όταν απελευθερώθηκε. Η εμφάνισή του τόσο κοντά σε σημείο με ανθρώπινη παρουσία κινητοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», ώστε να τον «συλλάβει» και να τον οδηγήσει σε προστατευόμενο, πλέον, χώρο.

«Εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι παρά το γεγονός ότι κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Πάτρικ να έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη φύση ως ελεύθερη αρκούδα, εντούτοις, το γεγονός ότι βρέθηκε μόλις δύο εβδομάδων με αποτέλεσμα να τον ταΐζουν ακόμη και με μπιμπερό, είχε ως αποτέλεσμα να εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία και να αδυνατεί να επιβιώσει μόνος του», εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πάνος Στεφάνου από την οργάνωση.

Σύμφωνα με το στίγμα που μετέδιδε το κολάρο που φορούσε ο Πάτρικ, στο διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερος στη φύση δεν είχε πλησιάσει κατοικημένες περιοχές, όμως η προσέγγισή του στο Καταφύγιο έδειξε ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν τον αποθαρρύνει. Έτσι, προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η ασφάλεια των ανθρώπων, όσο και του ίδιου του Πάτρικ κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε περιφραγμένο χώρο του «Αρκτούρου». Ο περίπου ενάμισι έτους αρκούδος θα παραμείνει σχεδόν για έναν χρόνο σε χώρο του Κτηνιατρικού Κέντρου στον Αετό Φλώρινας και στη συνέχεια, όταν θα ενηλικιωθεί, θα ενταχθεί στο Καταφύγιο μαζί με τις υπόλοιπες αρκούδες.

newsbeast.gr

Shares 7

Σχόλια


Read more:
Close