Μενού

Δηλητηρίασαν σκυλάκια σε εγκαταστάσεις εφημερίδας

Shares 298

Σκύλος Αδέσποτα Φρικτό θάνατο από δηλητηριασμένα δολώματα βρήκαν τα 4 σκυλάκια, που ζούσαν μόνιμα στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Παρατηρητής Θράκης», τα οποία έσωσαν από τους δρόμους οι εργαζόμενοι και τα φρόντιζαν καθημερινά.

Το υλικό από τις κάρμερες ασφαλείας θα παραδοθεί και θα εξεταστεί, με την ελπίδα ότι κατέγραψαν τον δράστη την ώρα του δολοφονικού του έργου, ώστε να εντοπιστεί και να συλληφθεί λογοδοτώντας στη Δικαιοσύνη για την αποτρόπαια πράξη του.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της η εφημερίδα «Παρατηρητής Θράκης» άγνωστος παραβίασε τον ιδιωτικό χώρο του κτιρίου και τοποθέτησε σε τέσσερα διαφορετικά μέρη νωπό κρέας εμποτισμένο με δηλητήριο, ώστε να είναι σίγουρος ότι και τα 4 σκυλιά θα καταναλώσουν τη φόλα χωρίς να υπάρξει ο σύνηθες ανταγωνισμός, όταν η τροφή είναι συγκεντρωμένη μόνο σ’ ένα μέρος.

Σκύλος Αδέσποτα

«Ένας άνθρωπος που παραβίασε ξένη ιδιοκτησία, σχεδίασε καταλεπτώς τη δολοφονία ζωντανών που ούτε σίτιζε ούτε είχε την έγνοια τους ούτε τον ενοχλούσαν. Γιατί δίπλα μας ούτε γειτονιά υπάρχει, ούτε μικρά παιδιά που παίζουν, ούτε τίποτα. Παραβίασε ιδιωτικό χώρο, χώρο κατοικίας ανθρώπων και ζώων και δολοφόνησε εν ψυχρώ» αναφέρουν με οργή οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, που φρόντιζαν τα άτυχα ζώα.

Μετά από κλήση, η αστυνομία κατέφθασε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και κατέγραψε το συμβάν, ενώ κατατέθηκε μήνυση κατ΄αγνώστων. Επίσης ενημερώθηκε και η Φιλοζωική Κομοτηνής και η πρόεδρος της κ. Έλενα Δημοσθένους έσπευσε επί τόπου ειδοποιώντας τις αρμόδιες Αρχές.

Τα άτυχα ζώα νεκροτομήθηκαν και τα υπολείμματα της φόλας συνελέγησαν προς περεταίρω εξέταση για να διαπιστωθεί το είδος του δηλητηρίου.

Σκύλος Αδέσποτα

«Ο δράστης σαφώς και δεν γνώριζε ή το μίσος του τον εμπόδιζε να κατανοήσει ότι το κτίριο έχει κάμερες, εντός κι εκτός, και εγγράφονται τα πάντα, και ο ίδιος» επισημαίνει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Παρατηρητής Θράκης».

Τα 4 άτυχα σκυλάκια που φρόντιζαν οι εργαζόμενοι είχαν τη δική τους τραγική ιστορία, την οποία παρουσίασε στο δημοσίευμα της η εφημερίδα «Παρατηρητής Θράκης»:

Σκύλος Αδέσποτα

«Πρώτη στάση για όλους μας, η καλημέρα στις τέσσερις ψυχές, στα τέσσερα ζωντανά που ζούσαν μαζί μας. Τη μεγαλόσωμη και καταδεκτική και τρυφερή Σειρήνα, μόνιμο κάτοικο του «Παρατηρητή» τα τελευταία τρία χρόνια με την οποία περάσαμε ουκ ολίγα. Η Σειρήνα ήρθε μόνη της, απ’ όλο τον πληθυσμό των αδέσποτων του οικισμού, και έμεινε μόνιμα. Γλυκό πλάσμα, την πάτησε αυτοκίνητο, έσπασε το πόδι της, έκανε τεράστια προσπάθεια μαζί με τον ακούραστο γιατρό της Αϊδίν Μουμίν, που την παρακολουθούσε ν’ αναρρώνει, κι ήταν η χαρά μας κι η καλημέρα μας. Μεγαλόσωμη είχε ταλαιπωρηθεί στη ζωή της, το πάνω μέρος του κορμιού της ήταν γεμάτο σκάγια, και από το δεξί της μάτι έβλεπε θολά λόγω κακοποίησης.

Κοντά στη Σειρήνα τον χειμώνα που μας πέρασε κατέφθασε κι ο ασπρόμαυρος Shippy, αρσενικός γεμάτος διάθεση για φλερτ που ό,τι περισσότερο αγαπούσε ήταν η Σειρήνα. Στο καταχείμωνο η παρέα διευρύνθηκε, στο ζευγάρι των ενήλικων προστέθηκε και ο άρρωστος από ψώρα, σκελετωμένος Foxy, που με τη βοήθεια γιατρού και τη φαρμακευτική αγωγή που του έκανε, έγινε κούκλος και γερός.

Σκύλος Αδέσποτα

Στην οικογένεια τελευταίο μέλος ήταν το μικρό που «ζεσταίνονταν» αγκαλιασμένο με το σωματάκι του νεκρού αδελφού του, το κουτάβι που δεν είχε πού να πάει, και η μόνη τύχη του ήταν η ρόδα του αυτοκινήτου. Υποσιτισμένο και αρρωστούλι με δερματικό νόσημα ο Μερεντούλης μας, αφού πέρασε ένα μήνα στο μπαλκόνι του Νίκου Μαλαμά, εγκαταστάθηκε στην αυλή μας, κι ήταν πραγματικά το «παιδί» της «οικογένειας» που μαζί του η ζωή έγινε πανηγύρι. Όλη μέρα παιχνίδι και χαρά, κι ατελείωτες ώρες ύπνου στο κρεβατάκι του.

Ώσπου σήμερα η καθημερινότητά μας δεν ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, γιατί είχε φροντίσει χέρι ανθρώπου συστηματικά και με πάθος να ξεκληρίσει ολόκληρη την «οικογένεια» των σκύλων που έμεναν μαζί μας».

Σκύλος Αδέσποτα

Πηγή: Ιστορίες Αδέσποτων, nooz.gr

Shares 298

Σχόλια


Read more:
Close