Μενού

Διάσημη γάτα κέρδισε δικαστικά 710.000 $ από εταιρεία

Shares 15

Γάτα

Η διάσημη γάτα Grumpy Cat με την ιδιοκτήτριά του. Φωτογραφία: AP

Πανευτυχής πρέπει να είναι η ιδιοκτήτρια της πιο διάσημης ίσως γάτας του κόσμου, μετά από δικαστική απόφαση για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ένα δικαστήριο στην Καλιφόρνια αποφάσισε την καταβολή 710.000 δολαρίων από την εταιρεία Grumpy Cat Limited, που δημιουργήθηκε για να κερδίσει από την δημοτικότητα της διάσημης γάτας Grumpy Cat, μετά από διαμάχη σχετικά με τη χρήση του ονόματος και την εικόνα της γάτας.

Γάτα Το ζήτημα ήταν η χρήση του προσώπου της συγκεκριμένης γάτας πόα την εταιρεία αναψυκτικών Grenade. Η εταιρεία είχε λάβει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το σήμα της γάτας για τα ποτά της « Grumppuccino» αλλά υπερέβη την εξουσία αυτή προσπαθώντας να λανσάρει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων Grumpy Cat όπως ο αλεσμένος καφές, σύμφωνα με την αγωγή που υποβλήθηκε το 2015.

Γάτα Ο δικηγόρος της φερόμενης κακιάς γάτας είπε σε συνέντευξή του πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα μπορούσε να θέσει ένα νομικό προηγούμενο. «Είναι η πρώτη ετυμηγορία που δόθηκε ποτέ υπέρ ενός viral μιμιδίου» δήλωσε ο Ντέιβιντ Τζονέλις. «Τα μιμίδια έχουν κι αυτά δικαιώματα».

Η Grumpy Cat, που κανονικά ονομάζεται Tardar Sauce έγινε διάσημη στο διαδίκτυο χάρη σε μια διαρκή γκριμάτσα που κάνει εξαιτίας του προβλήματος νανισμού που αντιμετωπίζει.

Γάτα Η προσοδοφόρα αυτοκρατορία της περιλαμβάνει μια συμφωνία για βιβλίο, μια εμφάνιση στο εμπορικό σήμα των Friskies, μια ταινία, το εμπορικό σήμα και την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Επίσης, είναι τόσο διάσημη, που μέχρι και ο Μπαράκ Ομπάμα έχει μιμηθεί την έκφρασή της.

πηγή

 

Shares 15

Σχόλια


Read more:
Close