Μενού

Δεκάδες σκυλιά στοιβαγμένα σε τσάντες σώθηκαν λίγο πριν τα βράσουν ζωντανά και τα φάνε

Shares 374

Δεκάδες σκυλιά στοιβαγμένα σε τσάντες σώθηκαν λίγο πριν τα βράσουν ζωντανά και τα φάνε

 Τα κουτάβια – ηλικίας από τριών μηνών έως οκτώ ετών – βρέθηκαν κλεισμένα σε αποθήκες.

Όταν οι διασώστες βρήκαν τα σκυλιά, τα άτυχα ζώα είχαν μονωτική ταινία στο στόμα τους και τα πόδια τους ήταν δεμένα σφιχτά με σχοινί. Τα σκυλιά ήταν 26 στο σύνολο.

Τα απελπισμένα σκυλιά – τα οποία ήταν δεμένα μέσα σε σακούλες- έκλαιγαν για βοήθεια.

Σκύλος σκυλιά στοιβαγμένα σκυλιά

Στην Ινδία, πολλά σκυλιά τοποθετούνται ζωντανά σε βραστό νερό, έτσι ώστε να αποκολληθεί το δέρμα τους και στη συνέχεια, το κρέας τους πωλείται £2 το κιλό.

Τα ζώα σώθηκαν από βέβαιο θάνατο όταν η αστυνομία σταμάτησε ένα αυτοκίνητο σε ένα δρόμο κοντά στην Jowai, στη Meghalaya.

Τρία από αυτά μεταφέρονταν με ένα αυτοκίνητο στα γειτονικά κράτη Mizoram και Nagaland.

Σκύλος σκυλιά στοιβαγμένα σκυλιά

Τα άτυχα σκυλιά ήταν σοβαρά αφυδατωμένα και τρομοκρατημένα όταν διασώθηκαν.

Τους δόθηκε τροφή, νερό και φάρμακα προτού μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Just Be Friendly, μιας ΜΚΟ, 99 μίλια μακριά.

“Τα πάνε καλά αν και είναι σοβαρά τραυματισμένα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα παρηγορήσουμε,” δήλωσε ο Δρ. Shashanka Dutta, κτηνίατρος και ιδρυτής της Just Be Friendly.

“Τους δώσαμε φάρμακα και πλέον άρχισαν να τρώνε.”

Σκύλος σκυλιά στοιβαγμένα σκυλιά

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν η Kasturi Das είδε τρία σκυλιά στοιβαγμένα σε ένα αυτοκίνητο και δημοσίευσε τις φωτογραφίες τους στα social media.

Μόλις οι εικόνες έγιναν viral, άλλοι ακτιβιστές προειδοποίησαν τους αστυνομικούς οι οποίοι έδρασαν γρήγορα και μετά την ανάκριση του οδηγού, σοκαρίστηκαν όταν βρήκαν όχι 3 αλλά 26 σκυλιά σε τρεις διαφορετικές αποθήκες.

Ο αξιωματικός Kiran Lyngdoh, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση, δήλωσε: “Πήρα την εικόνα του οδηγού και του αυτοκινήτου του από τον ανώτερό μου.”

“Ενώ βρήκαμε τον οδηγό με τη βοήθεια της πινακίδας του αυτοκινήτου, αρχικά δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι ύποπτο σε αυτόν. Όμως, μετά από ανάκριση, ο οδηγός άρχισε να μας δίνει πληροφορίες.”

“Είπε ότι τρεις γυναίκες είχαν μισθώσει το αυτοκίνητό του και του έδιναν £ 5 για κάθε κούρσα, όμως δεν είχε ιδέα για το τι είχαν βάλει μέσα στις τσάντες.”

“Μας πήρε σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες. Μόλις φτάσαμε, σοκαριστήκαμε όταν είδαμε ότι τουλάχιστον 23 σκυλιά ήταν δεμένα με τέτοιο φρικτό τρόπο.”
Σκύλος σκυλιά στοιβαγμένα σκυλιά

“Αμέσως συλλάβαμε τις τρεις γυναίκες και τον οδηγό και συνεργαζόμαστε με δικηγόρους για να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στην υπόθεση.”

Το θέαμα της αποθήκης ήταν τόσο φρικτό που οι αστυνομικοί και οι εθελοντές χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να σώσουν τα σκυλιά.

Ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε: “Στα δέκα χρόνια δράσεών μου ως ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, δεν είχα δει ποτέ μου ένα τόσο τρομακτικό θέαμα.”

“Τα σκυλιά ήταν συσκευασμένα σε τσάντες και ήταν τόσο σφιχτά δεμένα με σχοινιά, που χρειάστηκα τουλάχιστον 20 λεπτά για να κόψω το κάθε ένα από αυτά.”

“Τα σκυλιά ήταν φοβησμένα, έκλαιγαν και ούρλιαζαν.”

Σκύλος σκυλιά στοιβαγμένα σκυλιά

“Χρειάστηκα αρκετό χρόνο για να τα ηρεμήσω. Τα άκρα τους ήταν δεμένα και το στόμα τους ήταν κλειστό ώστε να μην μπορούν να γαβγίσουν. Δεν μπορούσαν να κουνηθούν και στέκονταν αβοήθητα.”

“Αφού τα παρηγορήσαμε και τους δώσαμε φαγητό και νερό, μεταφέραμε τα σκυλιά σε ΜΚΟ για να τους δοθεί η κατάλληλη φροντίδα.”

Επτά από τα 26 σκυλιά υιοθετήθηκαν από ντόπιους και τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στην Just Be Friendly.

Ο Δρ. Shashanka είπε: “Τα σκυλιά αναρρώνουν γρήγορα και είναι πολύ υπάκουα. Σε πολλές περιοχές, τα σκυλιά προσφέρονται σαν φαγητό από τους ντόπιους καταστηματάρχες. Τα συγκεκριμένα σκυλιά είχαν κλαπεί από τις περιοχές κοντά στην αγορά.”

“Δεν έχουμε καταφύγιο αλλά από την στιγμή που υπήρχε ανάγκη, έπρεπε να τα φέρουμε εδώ για να τα σώσουμε.”

“Ο χώρος μας είναι μικρός για τα μεγάλα σκυλιά. Ελπίζουμε ότι θα έρθουν κάποιοι να υιοθετήσουν αυτά τα ζώα για να τους δώσουν μια καλύτερη ζωή.”

Σκύλος σκυλιά στοιβαγμένα σκυλιά

Η κατανάλωση κρέατος σκύλου είναι παράνομη στις περισσότερες περιοχές της Ινδίας, αλλά στη Mizoram και την Nagaland, εκατοντάδες σκυλιά σκοτώνονται βίαια για το κρέας τους. Κάποιοι θεωρούν μάλιστα ότι το κρέας σκύλου έχει υψηλή διατροφική αξία.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων όπως ο Δρ. Shashanka πιστεύουν ότι η νοοτροπία των ανθρώπων πρέπει να αλλάξει σταδιακά.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά σε αυτά τα κράτη, αλλά από την πλευρά μας προσπαθούμε να σταματήσουμε την μεταφορά σκύλων από άλλα μέρη σε αυτά τα κράτη,” είπε.

“Κατανοούμε ότι η κοινωνική ευαισθητοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή της νοοτροπίας των ανθρώπων, αλλά αυτή είναι μια μακρά διαδικασία. Σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τους νόμους και να κάνουμε την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος παράνομη σε όλα τα κράτη, ώστε να μην μπορεί κανείς να σκοτώσει αυτά τα ζώα για το κρέας τους.”

diaforetiko

Shares 374

Σχόλια


Read more:
Close