Μενού

Οι δέκα πιο ακριβές γάτες του πλανήτη

Shares 94

γάτες Υπάρχουν δεκάδες ράτσες γάτας στον κόσμο, άλλες πιο τριχωτές, άλλες πιο μεγάλες ή χαδιάρες. Κάποιες ωστόσο ξεχωρίζουν για την τιμή τους καθώς κοστίζουν μια περιουσία για να τις αγοράσει κανείς.

Δείτε τη λίστα του Brightside με δέκα από αυτές…

Γάτα Νορβηγικού Δάσους

γάτες

Οι πρόγονοι αυτής της γάτας είχαν εκτραφεί από τους Βίκινγκς πριν από 2.000 χρόνια. Μπορεί να αντέξει σε σκληρό παγετό και είναι πολύ καλός κυνηγός. Για ένα γατάκι η τιμή κυμαίνεται από 600 έως 3.000 δολάρια.

Γάτα Ιμαλαΐων

γάτες

Μοιάζει πολύ με τη γάτα Περσίας και ξεχωρίζει για τα μπλε μάτια της. Έχει γενικά ήρεμη ιδιοσυγκρασία και η τιμή της μπορεί να φτάσει έως και τα 1.300 δολάρια.

Αμερικανική γάτα Κερλ

γάτες

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της γάτας είναι τα αυτιά της και γι” αυτό έχει χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Η τιμή της ξεκινάει από 1.000 δολάρια και φτάνει έως τις 3.000.

Γάτα Βεγγάλης

γάτες

Αυτές οι γάτες αγαπούν να κολυμπούν, και, παρά το εντυπωσιακό μέγεθός τους (4-8 κιλά), συχνά ανεβαίνουν στους ώμους του ιδιοκτήτη τους. Αυτή η μίνι λεοπάρδαλη όπως την αποκαλούν κοστίζει έως 4.000 δολάρια.

Safari

γάτες

Αυτή η σπάνια ράτσα εμφανίστηκε μετά από διασταύρωση. Μια μέση γάτα ζυγίζει 11 κιλά κατά μέσο όρο και μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτης της ακόμη και με 8.000 δολάρια.

Γάτα Λευκό Κόσμημα

γάτες

Παλιά, αυτή η γάτα ζούσε μόνο με τις βασιλικές οικογένειες και θεωρούνταν σύμβολο τύχης, μακροζωίας και πλούτου. Η τιμή της που αγγίζει τα 11.000 δολάρια το δικαιολογεί.

Γάτα Τσόσι

γάτες

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια ράτσα. Δεν αντέχουν καθόλου τη μοναξιά και η τιμή για ένα γατάκι κυμαίνεται από 8.000 έως 10.000 δολάρια.

Καρακάλ

γάτες

Η συγκεκριμένη ράτσα κινδυνεύει με εξαφάνιση. Παλιά τη θεωρούσαν άγριο αρπακτικό και γι” αυτό η τιμή της αγγίζει τα 10.000 δολάρια.

Γάτα Σαβάνας

γάτες

Μια μέση γάτα ζυγίζει περίπου 15 κιλά και αυτή η ράτσα χαρακτηρίζεται από την υψηλή νοημοσύνη της. Το κόστος της μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 22.000 δολάρια.

Ashera

γάτες

Πρόκειται, ίσως, για ένα από τα πιο εξωτικά κατοικίδια στον κόσμο. Κάποιοι υποστηρίζουν ακόμη και ότι δεν προκαλεί αλλεργίες όπως άλλες γάτες. Για να γίνεις ιδιοκτήτης μιας τέτοιας γάτας μπορεί να χρειαστεί να δώσεις ακόμη και 100.000 δολάρια.

newsbeast.gr

Shares 94

Σχόλια


Read more:
Close