Μενού

Δέκα άγνωστα ζώα πολύ παράξενα και άκρως ενδιαφέροντα (Εικόνες)

Shares 38

ζώα Μερικά ίσως δεν ξέρεις ότι υπάρχουν

Πιθανώς δεν έχετε δει τα περισσότερα από αυτά τα ζώα στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά άλλα είδη που αξίζουν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο που ακολουθεί.

Εδώ είναι 10 από τα πιο ενδιαφέροντα ζώα που πιθανόν δεν ξέρετε…

1. Οκάπι

ζώα

 

Το οκάπι είναι ένα είδος καμηλοπάρδαλης που όμως έχει και ρίγες παρόμοιες με τη ζέβρα. Το σώμα του και ιδιαίτερα ο λαιμός του μοιάζουν με άλογο. Αυτό το περίεργο ζώο, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, ανακαλύφθηκε στα δάση του Κονγκό και μπορεί να ζήσει 30 χρόνια, φτάνοντας τα 250 κιλά σε βάρος. Έχουν απομείνει 10.000-20.000 τέτοια ζώα στον πλανήτη.

2. Μαϊμού με προβοσκίδα

ζώα

Αυτές οι μαϊμούδες όσο γερνούν, τόσο οι μύτες τους ή αλλιώς οι προβοσκίδες τους μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ελκυστικές. Αυτές οι μύτες των αρσενικών χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

3. Αντιλόπη Saiga

ζώα

Αυτό το απίστευτο ζώο έχει μια παράξενη μύτη η οποία είναι εξαιρετικά ευέλικτη και το βοηθά να φιλτράρει τη σκόνη που δημιουργείται από το κοπάδι που μεταναστεύει. Θεωρείται ότι αυτό το είδος υπάρχει από την εποχή των παγετώνων.

4. Γκάριαλ

ζώα

Το γκάριαλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη ερπετών με μήκος που φτάνει μέχρι και 6,25 μέτρα. Ο παγκόσμιος πληθυσμός του κροκόδειλου γκάριαλ θεωρείται ότι είναι μικρότερος από 235.

5. Καπιμπάρα

ζώα

Το καπιμπάρα ή αλλιώς υδρόχοιρος είναι το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο. Είναι ένα βαρύ και στιβαρό στην εμφάνιση ζώο το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από ένα μέτρο. Το καπιμπάρα μοιάζει λίγο στην όψη με τον τεράστιο αφρικανικό ιπποπόταμο και συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο.

6. Μαρκόρ

 

ζώα

Το Μαρκόρ είναι το εθνικό ζώο του Πακιστάν και το μεγαλύτερο είδος αγριοκάτσικου. Συναντώνται στα ορεινά εδάφη, με υψόμετρο μεταξύ 600 και 3.600 μέτρων.

7. Ρινόκερος-βουκερώς

 

ζώα

Τα πουλιά «Ρινόκερος-βουκερώς» φαίνονται τόσο παράξενα, επειδή μοιάζουν να έχουν ένα επιπλέον ράμφος επάνω από το δικό τους. Ο σκοπός του «δεύτερου ράμφους» είναι να κάνει τους ήχους που παράγουν πιο δυνατούς. Μπορεί να ζήσει έως και 90 χρόνια.

8. Ντιγκόνγκ

ζώα

Το ντιγκόνγκ ή ντουγκόνγκ είναι ένα θαλασσινό μεγαλόσωμο θηλαστικό ζώο, που ανήκει στην τάξη των σειρήνων ή σειρηνοειδών. Αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα της θάλασσας εδώ και καιρό θηρεύονται για το κρέας και το λάδι τους.

9. Slender Loris

 

ζώα

Ο Slender Loris περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε δέντρα, κινούμενος με αργές και ακριβείς κινήσεις. Έχει μεγάλα μάτια τα οποία του προσφέρουν εξαιρετική νυχτερινή όραση.

10. Σηφάκα diademed

 

ζώα

Το είδος αυτό είναι ένα από τα είδη λεμούριου με το υψηλότερο μέσο όρο ζωής. Το ενήλικο είναι περίπου 105 εκατοστά, συμπεριλαμβανομένης της ουράς. Από το έτος 2002, ο πληθυσμός του εκτιμάται μεταξύ 6.000 και 10.000 παγκοσμίως.

Shares 38

Σχόλια


Read more:
Close