Μενού

Χειρουργήθηκε με επιτυχία η σκυλίτσα που βρέθηκε με σπασμένη την κάτω γνάθο σε χωριό της Καρδίτσας

Shares 633

σκυλίτσα κακοποίηση αδέσποτων Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες η σκυλίτσα που περιφερόταν για 15 μέρες με σπασμένη την κάτω γνάθο και τα πίσω δόντια της ξεριζωμένα σε χωριό της Καρδίτσας.

Το χειρουργείο ήταν εξαιρετικά δύσκολο και κράτησε αρκετές ώρες αφού η κατάσταση του ζώου ήταν ιδιαίτερα σοβαρή. Η σκυλίτσα θα χρειαστεί να παραμείνει για λίγες μέρες για νοσηλεία στο κτηνιατρείο και στη συνέχεια σε σπίτι φιλοξενίας μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να βρει το δικό της παντοτινό σπίτι.

Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε έδειξαν ότι είναι υγιέστατη κι έχει αρχίσει ήδη να παίρνει και βάρος. Έφθασε να ζυγίζει μόλις 4,8 κιλά αφού δεν μπορούσε να μασήσει την τροφή της όσο τριγυρνούσε αβοήθητη με τη σπασμένη κάτω γνάθο.

σκυλίτσα κακοποίηση αδέσποτων

Θυμίζουμε ότι η σκυλίτσα περιφερόταν για 15 ημέρες με σπασμένη την κάτω γνάθο και τα πίσω δόντια της ξεριζωμένα σε χωριό της Καρδίτσας, αλλά κανείς δε νοιάστηκε να τη βοηθήσει.

Μόνο ένας νεαρός άνδρας ευαισθητοποιήθηκε μόλις είδε τη σκυλίτσα σ’ αυτή την τραγική κατάσταση και κάλεσε ζητώντας βοήθεια την Ερμιόνη Γιαννακού, ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω».

σκυλίτσα κακοποίηση αδέσποτων

Η  Ερμιόνη Γιαννακού και η Κατερίνα Γκανάτσιου, πρόεδρος του σωματείου, έσπευσαν επί τόπου και μετέφεραν τη σκυλίτσα σε κτηνίατρο, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Για δύο μέρες οι εθελοντές του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» της έδιναν ειδική τροφή σε μαλακή μορφή προκειμένου να δυναμώσει λίγο ο οργανισμός της ώστε να αντέξει το δύσκολο χειρουργείο, το οποίο χθες έγινε με απόλυτη επιτυχία.

σκυλίτσα κακοποίηση αδέσποτων

Αν θέλετε να βοηθήσετε στην κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων μπορείτε να καλέσετε την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what’s up) ή να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό με τη σημείωση «Για την Μάρα» στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αριθμός Λογαριασμού: 6244 1391 89068
Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA
Shares 633

Σχόλια


Read more:
Close