Μενού

Χιλιάδες νυχτερίδες κάηκαν ζωντανές από τον καύσωνα που σαρώνει την Αυστραλία

Shares 156

νυχτερίδες

Καθώς ο καύσωνας έσπασε τα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της Κυριακής στο δυτικό Σίδνεϊ, χιλιάδες νυχτερίδες έλιωσαν από την ζέστη σε αυτές τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Ένα κρίσιμο τμήμα της ιπτάμενης αποικίας του Κάμπελταουν πέθανε από τη ζέστη, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες άφησαν πολλές από τις νυχτερίδες νεκρές στο έδαφος και άλλες κρεμασμένες ανάμεσα στα δέντρα.

Οι φωτογραφίες από την καρδιά του θανάτου μοιράστηκαν σε απευθείας σύνδεση από τις ομάδες εθελοντών «Wires» και «Help Save the Wildlife and Bushlands», οι οποίοι προσπάθησαν απεγνωσμένα να σώσουν όσες ζωές μπορούσαν.

νυχτερίδες

Ο αριθμός των νεκρών νυχτερίδων μπορεί να φτάσει τις χιλιάδες, καθώς ο καύσωνας της Κυριακής έπληξε θανάσιμα ένα κρίσιμο τμήμα της αποικίας τους.

νυχτερίδες

Οι υψηλές θερμοκρασίες άφησαν πολλές νεκρές στο έδαφος και άλλες κρεμασμένες ανάμεσα στα δέντρα.

Καθώς τμήματα του κράτους έγιναν το καυτότερο μέρος της γης την Κυριακή, οι διασώστες από τα βορειοδυτικά του Σύδνεϋ εργάστηκαν ακούραστα μαζί με τους εθελοντές της Wildlife Sydney.

Δυστυχώς για εκατοντάδες – ενδεχομένως χιλιάδες – νυχτερίδες, η βοήθειά τους ήρθε λίγο αργά.

«Η υψηλή θερμοκρασία δυστυχώς διεκδίκησε τη ζωή πολλών εκατοντάδων νεαρών νυχτερίδων στο Κάμπελταουν χθες το απόγευμα και η κατασκήνωση στο πάρκο Parramatta επηρεάστηκε επίσης», είπε μια δημοσίευση στο Facebook από τους Wires.

«Οι προσπάθειες των εθελοντών μας χθες ήταν τόσο ηρωικές όσο και καρποφόρες. Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εργάστηκαν ακούραστα για να παρέχουν υγρά στα νεογνά και κατάφεραν να σωθούν πολλές ζωές, αλλά δυστυχώς χάθηκαν και πολλές ».

«Εκατοντάδες κυρίως νεαρές νυχτερίδες χάθηκαν στη ζέστη χθες και ο τελικός αριθμός μπορεί να φτάσει σε χιλιάδες. Χωρίς τη δέσμευση μιας τέτοιας ειδικής ομάδας εθελοντών των WIRES, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αριθμός των νεκρών θα ήταν πολύ υψηλότερος ».

νυχτερίδες

Οι φωτογραφίες από την καρδιά του θανάτου μοιράστηκαν σε απευθείας σύνδεση από τις ομάδες εθελοντών «Wires» και»Help Save the Wildlife and Bushlands», οι οποίοι προσπάθησαν απεγνωσμένα να σώσουν όσες ζωές μπορούσαν.

Η αδικαιολόγητη καταμέτρηση των εκατοντάδων χαμένων ζωών κατέστησε μια «πολύ σκληρή και πολύ θλιβερή μέρα» για τους διασώστες, οι οποίοι επίσης υπέφεραν από την υπερβολική ζέστη, η οποία κορυφώθηκε στους 45 °C.

Οι τεράστιες προσπάθειες των επαινέθηκαν από τους λάτρεις των ζώων στο τμήμα των σχολίων.

«Μου ραγίζει την καρδιά… σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν εκεί έξω στη ζέστη για να τις βοηθήσετε», έγραψε κάποιος.

«Σας ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και φρόντισαν, μέσα σε αυτή την τρομερή κατάσταση, αυτά τα αληθινά πανέμορφα πλάσματα», πρόσθεσε ένας άλλος.

νυχτερίδες

Μια «πολύ σκληρή και πολύ θλιβερή μέρα» για τους διασώστες, οι οποίοι επίσης υπέφεραν από την υπερβολική ζέστη, η οποία κορυφώθηκε στους 45 °C.

[dailymail]

Πηγή: tilestwra.com

Shares 156

Σχόλια


Read more:
Close