Μενού

Χαρμόσυνη γέννηση στον ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι

Shares 63

Μαϊάμι ζωολογικός κήπος γέννηση Μια χαρούμενη ανακοίνωση είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας από τον ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι. Δυο νεφελώδεις λεοπαρδάλεις, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, γεννήθηκαν στις αρχές του μήνα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκησή του. η οποία αποφάσισε να κρατήσει τα νεογέννητα μακριά από τα βλέμματα του κοινού για να μην τα «αγχώσει».

Οι δίδυμες νεφελώδεις λεοπαρδάλεις, που είναι θηλυκές, γεννήθηκαν στις 9 Μαρτίου και από τότε ζουν απομονωμένες με τη μητέρα τους «για να μην στρεσαριστούν και για να δοθεί η ευκαιρία στη μητέρα να δημιουργήσει έναν δεσμό» μαζί τους, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος.

Όπως διευκρινίζεται από τους υπευθύνους, τα δυο μικρά αιλουροειδή είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη αποκτήσει το χαρακτηριστικό τρίχωμα του είδους τους: η γούνα τους είναι ανοιχτόχρωμη, με μεγάλες σκούρες κηλίδες που θυμίζουν σύννεφα. Η μητέρα, η Σεράι και ο πατέρας, ο Ρατζάσι, γεννήθηκαν το 2011 σε άλλους αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου θα πρέπει να κάνουν υπομονή μερικές εβδομάδες ακόμη μέχρι να μπορέσουν να τις γνωρίσουν από κοντά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεφελώδης λεοπάρδαλη, είναι ένα σχετικά μικρόσωμο και ελαφρύ αιλουροειδές, ζυγίζει γύρω στα 20 κιλά, και ζει σε φυσικό περιβάλλον στη νότια Κίνα, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία. Εξαιτίας της αποψίλωση των δασών στις εν λόγω περιοχές βέβαια καθώς και της λαθροθηρίας έχουν μειώσει πολύ τον αριθμό τους.

Πηγή

Shares 63

Σχόλια


Read more:
Close