Μενού

Μπορεί ο σκύλος σου να πάθει Alzheimer;

Shares 14

Η νόσος του Alzheimer επηρεάζει 1 στους 3 ηλικιωμένους, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τι γίνεται, όμως, με τους σκύλους; Μπορεί η ασθένεια να επηρεάσει τους τετράποδους φίλους μας ή περιορίζεται μόνο στο ανθρώπινο είδος;

Τα σκυλιά μας γερνούν ταχύτερα από ό, τι οι άνθρωποι. Τα πραγματικά σημάδια της άνοιας σχετίζονται με την προοδευτική αποτυχία των κυττάρων του εγκεφάλου, αλλά ο λόγος για την αποτυχία των κυττάρων είναι πολυπαραγοντικός.

Τα ηλικιωμένα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από παρόμοια συμπτώματα, όπως οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν με τη νόσο του Alzheimer.

Στην πραγματικότητα, οι παθολογικές μεταβολές στον εγκέφαλο είναι συγκρίσιμες, αλλά είναι δυσκολότερο να τεκμηριωθούν οι επιπτώσεις τους. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε απ’ τους σκύλους να μας απαντήσουν σε ερωτήσεις ώστε να αξιολογήσουμε τη μνήμη τους.

σκύλος alzheimer παθαίνει ο σκύλος alzheimer alzheimer

Για τους σκύλους, αυτή η διαταραχή έχει ονομαστεί σύνδρομο γνωστικής δυσλειτουργίας του σκύλου (CDS). Τα σκυλιά που πάσχουν από CDS σταδιακά αντιμετωπίζουν αποπροσανατολισμό, αλλοιωμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και αλλαγές στα πρότυπα ύπνου.

Τα πιο ηλικιωμένα σκυλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια CDS. Σε σκύλους που έχουν προσβληθεί, υπάρχει μια αρκετά γρήγορη εξέλιξη που κινείται από ήπια εξασθένηση σε μέτρια εξασθένηση.

σκύλος alzheimer παθαίνει ο σκύλος alzheimer alzheimer

Τα πιο συχνά αναφερόμενα θέματα για σκύλους ηλικίας άνω των 7 ετών είναι η επιθετικότητα, το άγχος του αποχωρισμού, το να λερώνουν στο σπίτι, ο υπερβολικός ύπνος και οι φόβοι των θορύβων. Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα και να επιβραδύνει την επιδείνωση.

ipop
Shares 14

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close